Admitere 2016. Nicio specializare din Olt în top 50 naţional. Top 3 licee din judeţ, pe baza mediei la admitere. Cine a intrat cu 10 şi ce liceu a preferat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emoţiile s-au spulberat, absolvenţii de gimnaziu ştiu unde vor fi elevi din toamnă FOTO: Alina Mitran
Emoţiile s-au spulberat, absolvenţii de gimnaziu ştiu unde vor fi elevi din toamnă FOTO: Alina Mitran

Ministerul Educaţiei a afişat marţi după-amiază repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor de gimnaziu. Nicio specializare din Olt nu este în top 50 naţional.

Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ (LTMV) rămâne şi în acest an primul în top-ul judeţean privind specializările ordonate după media de admitere. Specializarea matematică-informatică bilingv (română-engleză) de la acest liceu a fost solicitată de cei mai buni elevi, ultima medie de admitere fiind  9,41. Următorul liceu în top este Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ (CNIM), tot cu matematică-informatică – ultima medie 8,89, în timp ce locul III îl ocupă tot mate-info, dar de la Liceul Teoretic „Petre Pandrea“ din Balş – ultima medie – 8,59. Cu ultima medie de admitere peste 8,00 se mai pot lăuda: CNIM – ştiinţe ale naturii (8,58) şi filologie (8,27) şi  LTMV – mate-info (8,49), filologie bilingv (8,45), filologie (8,35) şi ştiinţe sociale (8,14).

Elevii de 10 „pe linie“ au optat, toţi, pentru mate-info

În Olt au fost repartizaţi 2.478 elevi pe baza mediei de admitere. Şase dintre aceştia au fost repartizaţi pe baza mediei 10, fiind admişi astfel: Maria Cristina Antonescu, de la Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă“ Slatina, admisă la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ Slatina, matematică-informatică; Taisia Maria Coconu, de la Şcoala Generală „Nicolae Titulescu“ Caracal, admisă la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Caracal, matematică-informatică; Mihaela Elisabeta Dindere, de la Şcoala Gimnazială Dăneasa, admisă la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ Slatina, matematică-informatică; Andrei Alexandru Podaru, absolvent al Colegiului Naţional „Radu Greceanu“ Slatina, a preferat să rămână tot la „Radu Greceanu“, profil matematică-informatică; Gabriel Ciprian Stanciu, absolvent al Şcolii Gimnaziale nr. 3, a fost admis la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“, matematică-informatică; Iulia Maria Vîrban, absolventă a Şcolii Gimnaziale „Eugen Ionescu“ Slatina, admisă la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ Slatina, matematică-informatică.

Ultima medie de admitere a fost, în judeţul Olt, 2,61, fiind vorba de un elev al Şcolii Gimnaziale Topana, admis la Liceul Teoretic Vitomireşti, specializarea resurse naturale şi protecţia mediului – agricultură.

Locuri libere pentru următoarea etapă

Cei care nu şi-au depus opţiunile pentru repartizarea la liceu, sau nu au fost repartizaţi, din diverse motive (opţiuni puţine etc.) au, din fericire, de ales din sute de locuri libere. Niciun liceu teoretic nu mai este, e drept, pe listă, însă opţiunile la liceele tehnologice rămân destul de diverse. Cele mai multe locuri libere sunt la Colegiul Economic „P.S. Aurelian“ Slatina, 62, la servicii. 52 de locuri libere are, la Resurse naturale şi protecţia mediului – agricultură şi Colegiul Naţional „Carol I“ Slatina. Următorul pe listă, cu 43 de locuri libere, este Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu“ din Caracal. Lista continuă cu Liceul Tehnologic Iancu Jianu – 26 locuri la mecanică etc. Lista completă a locurilor disponibile pentru următoarea etapă o puteţi consulta AICI.

Din păcate, niciun  liceu din judeţ nu figurează în top 50 specializări la nivel naţional, constituit în baza ultimei medii de admitere. Top-ul este deschis de Colegiul Naţional „Sântul Sava“ din Bucureşti, profil matematică-informatică, unde ultima medie de admitere a fost 9,90. Următoarele două licee în top, tot cu specializarea matematică-informatică, sunt Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, cu ultima medie 9,89 şi Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ Craiova, cu 9,85.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite