FOTO Bercea Mondial a fost condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Olt au pronunţat miercuri sentinţa în dosarul în care Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este cercetat pentru tentativă de omor calificat. Decizia nu este definitivă.

UPDATE, ora 14.00: Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a fost condamnat şi el la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la tentativă de omor, iar soţia lui Sandu Anghel, Fănica Anghel, a fost condamnată la trei luni de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă. Familia interlopului oltean a făcut un adevărat circ la Tribunalul Olt, acolo unde magistraţii au luat astăzi decizia de a-l condamna la şapte ani şi şase luni de închisoare pe Bercea.  La aflarea veştii, rudele lui Bercea, între care s-au numărat soţia şi sora interlopului, s-au tăvălit pe jos în faţa tribunalului şi au început să ţipe.

CLICK pe poze pentru a vedea o GALERIE FOTO cu familia lui Bercea Mondial la Tribunalul Olt!

Bercea Mondial nu a fost prezent la pronunţarea sentinţei

După un an de aşteptare a venit ziua cea mare. Interlopul Bercea Mondial se va prezenta astăzi pentru ultima oară în faţa magistraţilor olteni, în dosarul de tentativă de omor calificat. De data aceasta nu va fi judecat însă, ci va afla verdictul în acest caz. Magistraţii Tribunalului Olt ar fi trebuit să se pronunţe în acest dosar încă din 15 februarie, însă judecătorii nu au dat sentinţa atunci pe motiv că nu au reuşit să studieze dosarul, împărţit în cinci volume. Astăzi însă Bercea Mondial va afla dacă va fi condamnat la închisoare sau achitat în acest dosar.

Interlopul a fost arestat pe 20 februarie 2011, fiind acuzat că şi-a înjunghiat un nepot, pe Ionuţ Anghel, într-un bar din Drăgăneşti-Olt, fiind cercetat pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. Citeşte aici şi aici mai multe detalii!

Sandu Anghel a încercat de nenumărate ori să ceară clemenţa magistraţilor, depunând şapte cereri de judecare în stare libertate. De fiecare dată, Tribunalul Olt a hotărât eliberarea lui Sandu Anghel, însă la Curtea de Apel Craiova cererile au fost respinse.

Procurorul lui Bercea, mutat disciplinar

Dosarul în care Bercea a fost astăzi condamnat a fost unul extrem de controversat. Procurorul care a anchetat iniţial cazul, Eugen Iacobescu, a fost mutat disciplinar pentru trei luni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi de către CSM pentru că ar fi dezvăluit ziariştilor informaţii confidenţiale din dosar. Iacobescu le-a spus ziariştilor că la dosar sunt interceptări ale unor convorbiri telefonice între Bercea şi fratele preşedintelui ţării, Mircea Băsescu, care indicau implicarea celui din urmă. Interlopul i-ar fi dat fratelui preşedintelui ţării 300.000 de euro pentru a-l ajuta să scape de acuzaţii. Ulterior, procurorul a negat afirmaţia, deşi ziariştii au descoperit la scurtă în vreme stenograme ale unor înregistrări telefonice în rechizitoriul dosarului lui Bercea ce dovedeau veridicitatea afirmaţiilor procurorului. Drept urmare, lui Iacobescu i-a fost retras dosarul. Citeşte aici mai multe detalii!

Bercea Mondial a fost externat ieri din Spitalul Judeţean Craiova după ce, în cursul zilei de vineri, a suferit o operaţie la rinichi. Citeşte aici şi aici mai multe amănunte!

Şi-a găsit naşi cu nume grele

Personaj controversat în Oltenia, autointitulat preşedinte al romilor din România, Bercea Mondial a reuşit să se înrudească mai întâi cu Theodor Stolojan, care este naşul unuia dintre fiii săi. A venit apoi rândul lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, care a botezat-o, în ianuarie 2010, pe una dintre nepoatele lui Sandu Anghel. Acesta s-a apropiat chiar de Traian şi Maria Băsescu în campanie, când i-a oferit primei doamne un medalion de aur, pe care i l-a aşezat personal la gât.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite