Slatina: Sute de olteni, la coadă pentru un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de olteni s-au prezentat astăzi la Bursa generală a locurilor de muncă, în speranţa că vor găsi de lucru. Oferta angajatorilor a cuprins 253 de locuri de muncă, cele mai multe în domeniile construcţii şi textil.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt a organizat astăzi, începând cu ora 9,00, Bursa generală a locurilor de muncă. Acţiunea a avut loc atât la Slatina, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cât şi la Caracal, la sediul agenţiei locale de ocupare. 29 de agenţi economici au înscris 253 de locuri de muncă vacante, în speranţa că vor găsi angajaţii ideali. La rândul lor, sute de persoane s-au prezentat la bursă, cu speranţa găsirii unui job.

image

Bursa de la Slatina s-a desfăşurat în amfiteatru, standurile angajatorilor fiind aranjate pe scenă, aşa încât şomerii au stat la coadă la scara scenei ori şi-au aşteptat rândul răbdători pe scaune.

image

          
Şomerii olteni, plătiţi să ia lecţii de turism de la greci

Cererea nu „s-a pupat” cu oferta

Cele mai căutate standuri au fost cele cu slujbe în domeniul textil şi cel al IAC Balş. Şi de această dată, au fost dezamăgiri în ambele tabere. „Am lucrat ca ospătar, iar la bursă nu au oferte în acest domeniu. Nu am la ce să mă înscriu, toţi strâmbă din nas când aud că am 43 de ani, caută tineri”, spune Dorina Fîţoi, din Slatina. „Am absolvit facultatea de psihologie şi urmez un master. Nu am găsit nicio ofertă convenabilă. Ne îndeamnă spre recalificare. Am făcut şcoală ca să mă fac manichiuristă?”, spune şi Alina State, de 25 de ani.
La rândul lor, nici angajatorii nu au fost mulţumiţi de cei prezenţi la interviu. „Avem posturi de economişti, secretară, jurist, ingineri constructori, dar nu am găsit multe persoane interesate. Probabil este prea devreme şi nu s-au trezit cei pe care-i aşteptăm. Căutăm absolvenţi de studii superioare, cu aptitudini de lucru în echipă. În rest, îi formăm noi”, declară angajatorul Mihai Oprea.

image


Directorul AJOFM Olt Marian Cârlganu i-a îndemnat pe cei care nu găsesc oferte conform specializării lor, să accepte una dintre ofertele privind recalificarea în „ocupaţii de viitor”, cursurile fiind gratuite în cadrul unor proiecte cu fonduri europene derulate atât de agenţie, cât şi de un ONG local.
„Căutăm şomeri cărora să le oferim servicii de orientare profesională, consiliere şi mediere la Centrul de Ocupare Slatina creat în cadrul proiectului „Core”. De asemenea, oferim cursuri pentru 1600 de şomeri de formare profesională în meseriile: maşinist, electrician, vulcanizator, operator prelucrare cauciuc, macaragiu, stivuitorist, operator industria chimică anorganică şi altel. Înscrierea şi participarea la cursuri este gratuită, proiectul fiind finanţat din Fondul Social European prin POSDRU”, prezintă oferta înscrisă la bursă Andreea Popescu, PR Europroject.

Oltul, pe primul loc pe ţară la munca în străinătate

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite