Slatina: Război pe fetiţa cele mai grase românce: Protecţia Copilului i-a chemat în instanţă pe tatăl şi pe bunicii copilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a abandonat-o şi a plecat în străinătate, Costel Lăcătuşu vrea acum să obţină custodia fiicei sale. Reprezentanţii DGASPC Olt spun că nu îi vor încredinţa copilul şi i-au chemat în instanţă, atât pe tată, cât şi pe bunicii materni ai micuţei.

Costel Lăcătuşu, soţul Victoriei Lăcătuşu, din comuna Drăghiceni – Olt, care a murit anul trecut din cauza obezităţii, vrea să îşi recupereze fiica pe care a abandonat-o la doar trei zile de la moartea mamei sale. Elena Anişoara Lăcătuşu, în vârstă de un an, a rămas în grija bunicilor din comuna Vlădila, după ce tatăl a plecat în Italia, la fel ca şi mătuşa sa, Cristina Şuşoiu, care a promis că va avea grijă de minoră. De curând, Costică a revenit acasă şi vrea să obţină încredinţarea minorei.

Fetiţa celei mai grase românce, pasată la bunici

Copilul nu poate rămâne la tată

Reprezentanţii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt spun că nu îi vor da copilul pentru că nu are cu ce să-l cresacă, în plus, bărbatul are şi probleme de sănătate, fiind diagnosticat cu handicap de gradul II. “În urma anchetei demarate de noi s-a stabilit ca fetiţa să fie dată în plasament bunicului matern. Tatăl nu este de acord cu această măsură şi a refuzat să semneze pentru încredinţarea minorei, dar fetiţa nu poate rămâne la el pentru că nu îndeplineşte condiţiile necesare. Nu are venituri, locuinţă şi este încadrat într-un grad de handicap”, a explicat Cristi Lungu, directorul adjunct al DGASPC Olt. 

image

Victoria Lăcătuşu, alături de soţul şi de fetiţa ei

“Nu îi dăm fetiţa, orice-ar face!”

Bunicii micuţei spun că nu înţeleg cum de îndrăzneşte fostul lor ginere să ceară custodia copilului când chiar el l-a abandonat. “Imediat după înmormântarea fiicei mele, Costică a plecat în străinătate. Acum, după atâta timp, şi-a adus aminte de copil. Nu îi dăm fetiţa orice-ar face! Noi am crescut-o şi ne-am chinuit cu ea. El a venit o singură dată să o vadă, i-a adus două cutii de lapte, pamperşi şi 50 de lei, păi cu atât se creşte un copil?”, a spus Nuţi Şuşoiu, bunica maternă a minorei.

Citeşte şi: Fetiţa celei mai grase românce trăieşte într-o sărăcie lucie

Pentru că bărbatul nu este de acord ca fiica lui să fie dată în plasament bunicului matern, reprezentanţii DGASPC Olt au apelat la instanţă. “Am formulat acţiune la Tribunalul Olt pentru instituirea măsurilor de protecţie socială, mai exact plasament la bunicul matern. Sunt chemaţi în judecată atât tatăl minorei, cât şi bunicii”, a mai spus Cristi Lungu.

Victoria Lăcătuşu a murit la câteva luni după naştere, din cauza unui stop cardio-respirator. Femeia cântărea peste 240 de kilograme.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite