Fetiţa celei mai grase românce, pasată la bunici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bunica Nuţi Şuşoiu vrea să-şi crească nepoata, chiar dacă nu are suficienţi bani
Bunica Nuţi Şuşoiu vrea să-şi crească nepoata, chiar dacă nu are suficienţi bani

Deşi a promis că va avea grijă de micuţă, sora obezei decedate acum trei luni a plecat în Italia. Elena Anişoara Lăcătuş, fetiţa celei mai obeze femei din România, a rămas în grija bunicilor materni. Aceştia se plâng că nu au cu ce să o crească pe fetiţa de nouă luni.

După ce tatăl a abandonat-o la doar trei zile de la moartea mamei sale, acum şi mătuşa şi-a luat mâna de pe ea. Cei doi au plecat la muncă în Italia şi nu mai vor să ştie de bebeluş. Elena Anişoara Lăcătuş, de nouă luni, fiica Victoriei Lăcătuş, obeza de 240 de kilograme din Drăghiceni - Olt, a rămas în grija bunicilor săi din comuna Vlădila. Oamenii spun că nu au nici după ce bea apă.

„Trebuie să-i dăm lapte praf şi nu avem bani să cumpărăm. De când a abandonat-o, tatăl ei nu ne-a ajutat cu nimic. Copilul ăsta are nevoie de scutece, de mâncare, dar pe el nu-l interesează. Noi nu avem cu ce să o îngrijim, nu avem bani nici să-i luăm o cutie de lapte praf", se plânge Nuţi Şuşoiu, bunica minorei. Impresionaţi de drama micuţei Anişoara, vecinii le mai dau bătrânilor câte o sticlă cu lapte proaspăt de vacă.

Şi patronii magazinelor din localitate sunt înţelegători şi le mai dau scutece pe datorie. După moartea Victoriei Lăcătuş, sora ei, Cristina Şuşoiu, a anunţat că vrea s-o ia în grijă pe micuţă. Tânăra a declarat chiar că vrea să o înfieze, însă reprezentanţii autorităţilor locale au decis că acest lucru nu e posibil.

A vrut copilul doar pentru bani

„Sora Victoriei Lăcătuş a venit la primărie cu o cerere pentru încredinţarea copilului, dar în urma anchetei sociale am stabilit că aceasta nu îndeplineşte condiţiile necesare. Ea voia fetiţa doar pentru a încasa banii care îi reveneau ca drepturi legale ale copilului. În cele din urmă, am stabilit ca minora să fie luată sub tutela bunicilor", explică Gheorghe Vane, primarul din Vlădila. Bunicii fetiţei spun că se vor chinui să o crească pe micuţă aşa cum pot şi nici nu se gândesc să o dea în plasament.

Reprezentanţii Primăriei Vlădila au demarat deja procedurile pentru ca Elena Anişoara Lăcătuş să fie luată sub tutela buncilor. Aceştia spun că fetiţa va primi gratuit lapte praf şi că bunicii ar putea să o crească pe minoră cu indemnizaţia pe care o vor primi.

„Ei au ajutor social de la primărie în valoare de 270 de lei. Zilele acestea au primit şi banii pentru lemne şi cărbuni, vreo 290 de lei. După ce minora va fi luată sub tutela lor, bunicii vor primi lunar câteva milioane de lei vechi, două sau trei, nu ştiu exact, şi s-ar descurca să crească fetiţa", a mai spus primarul din Vlădila.

Caz unic în România

Victoria Lăcătuşu a încetat din viaţă la doar 25 de ani, nu înainte de a-şi îndeplini cea mai mare dorinţă: să aibă un copil cu soţul ei, Costică. La 18 februarie, ea a născut o fetiţă de 2,9 kilograme, la Spitalul Universitar din Bucureşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Bogdan Popescu, intervenţia a fost „primul caz de acest fel din România şi poate chiar din lume".

Şase medici s-au chinuit să aducă pe lume copilul. Doctorii i-au spus femeii că riscă să moară dacă nu slăbeşte, dar ea nu a respectat dieta recomandată, ba chiar s-a îngrăşat cu 20 de kilograme.

La 1 august, Victoria Lăcătuşu s-a simţit rău, a fost dusă la spitalul din Caracal, apoi la cel din Slatina şi în final a ajuns la Craiova, unde a decedat. Raportul medico-legal că plămânii erau îngropaţi în grăsime. Femeia cântărea aproape 260 de kilograme. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite