Slatina: Profesorul Nuţu: „Nu am atins elevele! Eu mă ocup de şcoală şi sculpturile mele, nu mă ţin de prostii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce dascălul îşi susţine nevinovăţia, părinţii elevilor care l-au reclamat vor ca acesta să răspundă penal. 

Elevele pipăite de profesor la ore merg la consiliere psihologică

Un profesor beat din Corabia, renumit sculptor, a pipăit elevele şi a înjurat colegii din cancelarie

Dascălul acuzat de corupţie sexuală, un sculptor apreciat

Emilian Nuţu este titular la Şcoala Nr. 3 din Corabia din anul 1990 şi are peste 25 de ani în învăţământul oltean. Dascălul, un cunoscut sculptor, neagă faptul că ar fi venit beat la şcoală şi că ar fi pipăit elevele. “Din toate aceste acuzaţii făcute la adresa mea, doar o parte sunt adevărate. Mă refer aici la faptul că am avut o cerată cu doamna directoare a Şcolii Nr. 4 din Corabia şi că i-am vorbit urât. Regret lucrul acesta. În rest, referitor la faptul că aş fi pus mâna pe eleve, nu este nimic adevărat, sunt nişte aberaţii. Nu am atins nicio elevă! Eu mă ocup de şcoală şi sculpturile mele, nu mă ţin de prostii. Cine mă cunoaşte, ştie lucrul acesta”, susţine sculptorul.

Şi colegii de la Şcoala Nr. 3 îi sar în apărare: “Domnul profesor a avut o activitate foarte bună, este un cadru didactic iubit de copii, iar ca om este un coleg deosebit. Nu am avut probleme cu el niciodată. Ştiu că în urmă cu ceva timp a existat un mic incident în şcoală, în sensul că o elevă s-a plâns de faptul că domnul profesor ar fi strâns-o de mână. A fost o sesizare verbală împotriva dânsului şi atât”, a explicat profesorul Nicolae Tomescu, fostul director al Şcolii Nr. 3 din Corabia.

image

Nicolae Tomescu, coleg cu profesorul Nuţu

Nuţu, suplinit de un alt cadru didactic

Veronica Ciucu, actuala directoare a Şcolii Nr. 3 din Corabia spune că profesorul Nuţu a mai venit băut la şcoală. “Ştiu că în urmă cu patru ani, domnul profesor Nuţu a venit băut la şcoală şi a fost trimis acasă de colegi, care a trebuit să îl suplinească în ziua aceea. Alte incidente de genul acesta nu am mai avut cu dânsul. În prezent se află în concediu medical, iar în locul dânsului am angajat un profesor suplinitor”, a spus Veronica Ciucu.

image

Veronica Ciucu, directoarea Şcolii Nr. 3 din Corabia

Elevele pipăite de profesorul Nuţu sunt şocate de comportamentul acestuia. “A venit fata speriată de la şcoală şi mi-a povestit că domnul profesor a pus mâna pe ea şi pe colegele ei în timpul orei. Le-a pus mâna pe gât, pe picior şi pe fund. Mi-a spus ffata «mami era băut, mirosea a alcool». Imediat, noi, părinţii am făcut plângere la poliţie şi am cerut luarea măsurilor în consecinţă faţă de acest profesor”, a povestit Georgiana Popescu, una dintre mămicile elevelor conciliate psihologic.

Emilian Nuţu este acuzat că pe 14 februarie a mers băut la Şcoala Nr. 4 din Caracal, unde are ore, le-a vorbit urât colegilor din cancelarie, a pipăit mai multe eleve şi a lovit cu pumnul câţiva elevi. Nuţu este cercetat penal pentru corupţie sexuală şi lovire şi are interdicţia de a părăsi ţara.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite