Slatina: Procesul referendumului se judecă la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii Opoziţiei au votat pentru referendum, cei ai Puterii au absentat de la şedinţă
Consilierii Opoziţiei au votat pentru referendum, cei ai Puterii au absentat de la şedinţă

Consiliul Judeţean Olt şi Prefectura vor afla de partea cui se va afla dreptatea, în privinţa organizării referendumului pentru păstrarea judeţului, abia după culesul viilor.

Consilierii judeţeni au hotărât: referendum pentru păstrarea judeţului Olt pe 24 iulie

Hotărârea de Consiliul Judeţean privind organizarea unui referendum pe data de 24 iulie, cu privire la consultarea cetăţenilor judeţului  în privinţa desfiinţării Oltului în cadrul procesului de reorganizare teritorială invocat de preşedintele ţării a fost ieri atacată de către Instituţia Prefectului. Invocând ilegalitatea, reprezentanta Guvernului în teritoriu a solicitat Tribunalului Olt anularea actului emis de CJ, magistraţii urmând să stabilească dacă este legală sau nu organizarea unui referendum. Consiliul Judeţean Olt invocă faptul că doreşte ca judeţul Olt să fie menţinut ca unitate administrativ-teritorială, Prefectura că această chemare a cetăţenilor la urne s-a făcut fără existenţa unui proiect de lege din care să rezulte pericolul desfiinţării judeţului. Cine are dreptate, vom afla abia la toamnă, primul termen în dosarul nr. 3000/104/2011 fiid stabilit pe 28 septembrie.
Potrivit hotărârii de consiliu judeţean, referendumul este amânat până la încetarea suspendării acesteia: „În cazul suspendării executării acestei hotărâri ca urmare a exercitării controlului de legalitate în faţa instanţelor competente, data referendumului se stabileşte ca fiind prima duminică după trecerea termenului de 20 de zile calculat de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti şi încetării suspendării prezentei hotărâri”.
Suma estimată de către consilierii judeţeni pentru organizarea unui referendum, asigurată din bugetul judeţului, este de 400.000 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite