Slatina: Familia lui Cristian: ”Medicii Iancu şi Tusciuc să plătească!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele copilului care a murit din cauza unei fracturi spun că nu îi vor ierta pe cei doi doctori. Mama şi mătuşa minorului, din comuna olteană Şerbăneşti, au fost chemate la  Colegiul Medicilor Olt, pentru noi audieri. 

Rudele lui Cristian Grigore, copilul de nouă ani, care a murit în luna mai a anului trecut la spitalul din Slatina după ce şi-a fracturat mâna, spun că nu vor avea linişte până când medicii Paul Iancu şi Mircea Tusciuc, pe care îi acuză de moartea minorului, nu vor plăti. „Peste câteva zile se fac 10 luni de când a murit copilul. Doctorii Iancu şi Tusciuc nu au luat legătura cu noi să zică, măcar, ne pare rău, a fost o greşeală, o neglijenţă. Cum pot să fie aşa? Le-am cerut daune morale şi materiale de 1 miliard (lei vechi) şi de 100 milioane (lei vechi) pentru a avea cu ce să ne ocupăm de înmormântare şi pomeni. Viaţa unui copil nu se cumpără în bani. Vrem ca aceşti medici să plătească pentru ce s-a întâmplat!. Dacă vor scăpa nepedepsiţi, vom merge mai departe, nu îi vom ierta”, a spus Viorica Olteanu, mătuşa minorului decedat.

image

Mama şi mătuşa încă aşteaptă ca cei doi medici măcar să le spună că le pare rău

“Să ne spună odată ce s-a întâmplat!”
Mama şi mătuşa minorului au fost chemate zile acestea la Colegiul Medicilor Olt, pentru audieri.“Ne-au audiat patru medici, cărora le-am declarat tot ce s-a întâmplat cu copilul nostru de când a fost internat în spital până când l-am luat acasă mort. Ne-au spus că peste o săptămână sau două vom afla rezultatul anchetei. Vrem să ne spună odată ce s-a întâmplat cu băiatul şi cine se face vinovat de moartea lui!”, a spus Violeta Grigore, mama minorului. Ancheta Colegiului Medicilor este pe final. „Am solicitat opinia clinicilor de ortopedie din Craiova pentru a nu fi acuzaţi de subiectivism. Îndată ce vom primi un răspuns, comisia de disciplină se va reuni şi va lua o decizie în acest caz“, a declarat medicul Costache Marinache, preşedintele Colegiului Medicilor Olt. Cei doi medici acuzaţi de moartea copilului sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova au început urmărirea penală împotriva lor pe 11 ianuarie, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la şapte ani de închisoare.

Ancheta Colegiului Medicilor în cazul chirurgului Tuşciuc şi ortopedului Iancu bate pasul pe loc

Cazul medicilor Iancu şi Tuşciuc, analizat de comisii şi comitete

Medicii Iancu şi Tuşciuc au fost daţi afară

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite