Slatina: Medicii Iancu şi Tuşciuc au fost daţi afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Judeţean Slatina le-a desfăcut astăzi contractele de muncă medicului ortoped Paul Iancu şi chirurgului Mircea Tuşciuc.

După ce au fost suspendaţi din funcţie şi au fost rechemaţi la serviciu, medicii Mircea Tuşciuc şi Paul Iancu, şi-au aflat astăzi soarta. La două săptămâni după ce Ministerul Sănătăţii a dat publicităţii rezultatele anchetei făcute la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, conducerea unităţii sanitare i-a sancţionat pe cei doi medici cu desfacerea contractului de muncă. „Astăzi a venit raportul anchetei efectuate de comisia ministerială la Spitalul Judeţean Slatina şi am ţinut cont de recomandarea Ministerului Sănătăţii de desfacerea contractelor de muncă ale medicilor“, a spus Nicu Vladu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina. Surse din cadrul spitalului susţin că medicul ortoped Paul Iancu este în concediu de odihnă, lucru care ar îngreuna concedierea acestuia.

„Ei nu ştiu cât sufăr eu pentru copilul meu“


Familia micuţului Cristian Grigore, care a murit din cauza greşelilor săvârşite de cei doi medici, este mulţumită că s-a luat o primă decizie în acest caz, însă cere o pedeapsă mai aspră. „Este bine că au fost daţi afară, dar nu este suficient. Ei nu ştiu cât sufăr eu pentru copilul meu. Legea decide ce se întâmplă cu ei, eu vreau să stea în puşcărie măcar o lună de zile, pentru că dacă omoram eu pe cineva, sigur mă închideau. Aşa să le facă şi lor. Să plătească că mi-au omorât copilul!“, a spus înverşunat Constantin Grigore, tatăl copilului de 9 ani.
Cristian Grigore, 9 ani, din comuna olteană Şerbăneşti a murit în urmă cu 3 săptămâni, după ce a căzut, şi-a fracturat mâna şi a ajuns pe mâna medicilor slătineni. Copilului i-a fost amputată mâna, şi a decedat într-un elicopter SMURD care îl transporta la un spital din Capitală. Şi Colegiul Medicilor Olt anchetează cazul pentru a stabili dacă este vorba sau nu despre culpă medicală.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite