Slatina: Copiii abandonaţi petrec primul Crăciun lângă brad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii s-au bucurat de împodobirea unui brad de Crăciun.
Copiii s-au bucurat de împodobirea unui brad de Crăciun.

Cu toţii vor uita, fie doar şi pentru o seară, de coşmarul de acasă şi vor avea parte de cadouri şi de o masă îmbelşugată cu sarmale, friptură, prăjituri şi cozonaci.

Citeşte şi:

Moş Crăciun există cu adevărat doar la Braşov

Departe de părinţii care îi băteau sau îi ţineau murdari şi nemâncaţi, micuţii internaţi la Complexul Sfântul Ştefan îl aşteaptă astăzi nerăbdători pe Moş Crăciun. Pentru ei, acesta este primul Crăciun pe care îl petrec în linişte, bine îngrijiţi şi iubiţi de cei din jurul lor. Au împodobit bradul şi au învăţat foarte multe colinde pe care i le vor spune diseară Moşului. „Aş vrea să îmi aducă o maşină cu telecomandă şi dulciuri. Altceva nu îmi doresc, am de toate aici“, îndrăzneşte să spună Alexandru, un băiat de 14 ani.

Fetele, victime ale traficanţilor de carne vie

Pe cealaltă canapea, în camera curată şi călduroasă, Andreea întâmpină Crăciunul cu alte gânduri. „Şi eu vreau tot o maşină, dar una adevărată, să mă duc acasă cu ea. Aş vrea să mă întorc la părinţii mei. M-a adus aici un băiat, dar vreau să plec“, spune fetiţa de 14 ani. Este prea mică să înţeleagă că era cât pe ce să devină victima unor traficanţi de persoane, iar pentru ea cea mai bună soluţie este să rămână, deocamdată, în grija statului.

Ioana şi cele două surioare ale sale îşi vor petrece anul acesta Crăciunul fără  părinţi, iar acest lucru le bucură nespus. „Moşul să îmi aducă ce o vrea el, nu am preferinţe. Îmi pare bine că nu mai stau cu părinţii mei, pentru că ei mă băteau. Aici este mult mai bine“, mărturiseşte fetiţa de cinci ani.

Ultimele pregătiri pentru masa de Crăciun

La bucătărie e forfotă mare. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, iar până diseară copiii vor avea o masă îmbelşugată, cu mâncăruri tradiţionale. „Pregătim sarmale, salată, friptură de porc, prăjituri, tot ce trebuie pentru o masă tradiţională de Crăciun. Ne dorim ca aceşti copii neglijaţi de părinţi să simtă cu adevărat spiritul sărbătorilor. Vrem să nu le lipsească nimic. Am împodobit şi bradul şi au primit deja o parte din cadouri, respectiv hăinuţe şi încălţăminte. Diseară va veni şi Moş Crăciun la toţi copiii de aici, pentru că toţi au fost cuminţi“, povesteşte Cristina Nae, directorul complexului.

Copiii locuiesc într-o clădire modernă şi au cele mai bune condiţii de trai. Sunt în permanenţă supravegheaţi şi educaţi şi beneficiază de asistenţă medicală. Dureros, dar mulţi nu îşi mai doresc să se întoarcă acasă, pentru că ar însemna să fie abuzaţi din nou.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite