Slatina: Consiliul Judeţean nu are bani pentru proiecte europene, dar ţine echipă de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La vremuri de criză, Consiliul Judeţean Olt are un singur obiectiv, finanaţarea echipei de fotbal din liga a II-a Alro Slatina care trebuie să promoveze în Divizia A.

După ce anul trecut a primit 20 000 000 de lei pentru prima etapă campionatului, acum Alro Slatina are la buget încă 1 530 000 de lei, iar contractul de asociere dintre echipă şi CJ Olt a fost prelungit până în iunie 2011. Coincidenţă sau nu, preşedinte al Consiliului de Administraţie al echipei de fotbal este Ioan Ciugulea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt. CJ Olt vrea să ia însă un credit de 10 000 000 de lei pentru a finanţa  proiectele europene pe care le are în derulare. „Nu putem să pierdem acum aceste proiecte la care am muncit atât. Nu mai avem bani pentru cofinanţări aşa că vom apela la un credit de 10 000”, a declarat în urmă cu câteva săptămâni Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt.

CITIŢI ŞI: PRIMĂRIA SLOBOZIA CONTINUĂ SĂ RISIPEASCĂ BANII PUBLICI

Oficialii, dau din colţ în colţ

Întrebat de reporterul Adevărul de Seară de unde are bani pentru echipă, Stănescu a spus că este ocupat şi că nu are nimic de declarat. „Eu nu ştiu ce să vă spun. Sunaţi-l pe vicele Nedelea. El se ocupă cu banii”. Vicepreşedintele CJ Olt, Constantin Nedelea a spus că nu ştie exact de fondurile alocate pentru echipa de fotbal. „Vicele Cuigulea este cu fotbalul, eu nu ştiu ce să vă spun. Le-am dat nişte bani, dar nu ştiu să spun mai multe”, a spus Nedelea. Celălalt vicepreşedinte spune că echipa are nevoie de finanţare. „Această echipă este valoroasă. Orice finanţare este binevenită. Consiliul Judeţean nu finanţează ALRO Slatina pentru că eu sunt implicat în activitatea fotbalistică. Noi vrem să ne asociem şi cu Primăria Slatina, şi oricine apreciază fotbalul”, a spus Ciugulea.
O instituţie vitregită de CJ Olt este şi Spitalul judeţean care anul trecut a primit numai 200 000 de lei. Unitatea sanitară va trece de luna viitoare în administrarea consiliului şi rămâne de văzut ce fonduri vor fi alocate pentru scoaterea ei din colaps.


INFOBOX
Proiecte care au nevoie de bani


Pentru proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, CJ Olt va trebuie să dea 1 818 000 lei, pentru Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Slatina, 2 119 000 lei, pentru cel de la Şopârliţa, 618 000 lei, pentru bursa de cereale de la Corabia, 800 000 lei. CJ Olt va confinanţa reabilitarea Şcolii Ajutătoare din Balş cu 1 585 000 de lei. Tot din bani europeni vor fi refăcute şi drumurile DJ 643 A, Balş-limită cu judeţul Dolj, dar şi DJ 677, limită judeţul Vâlcea- Piatra Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite