Slatina: Handbalistele care au consumat etnobotanice merg la consiliere psihologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevele vor fi băgate în consiliul clasei şi vor avea nota scăzută la purtare. Poliţiştii de la Crimă Organizată Olt au intrat şi ei pe fir şi îi caută acum pe cei care le-au furnizat spotivelor substanţele interzise.

Andreea Necşiu, Irina Fofâsnac şi Camelia Feraru, handbalistele de la echipa de junioare II a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Slatina, care au ajuns vineri la spital după ce au consumat etnobotanice, vor trebui să dea acum explicaţii pentru comportamentul lor. Fetele vor fi băgate în consiliul clasei, urmând ca dirigintele şi conducerea şcolii să ia măsuri împotriva lor. “Am aflat despre incident de la domnul director al liceului. Fete sunt înscrise la Secţia de Handbal junioare II a Liceului cu Program Sportiv Slatina şi sunt eleve liniştite. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ele, pentru că nu au creat niciodată probleme. Astăzi va avea loc consiliul profesoral, iar mâine, va fi consiliul clasei şi vom vedea ce măsuri vor fi luate împotriva lor”, a spus antrenorul lor, profesor Victor Dăbuleanu.

Nota scăzută la purtare

Incidentul a ajuns şi la urechile reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt. “Am fost informaţi de domnul director al liceului în legătură cu incidentul de vineri. Chiar astăzi l-am chemat pe dânsul aici pentru că avem o şedinţă. Conducerea LPS a demarat o anchetă şi urmează să ne comunice rezultatul. Elevele nu pot fi exmatriculate, însă vor avea nota scăzută la purtare şi riscă să fie mutate la o altă clasă. În prezent, ele merg la consiliere psihologică”, a explicat Gabriela Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a IŞJ Olt.

Potrivit medicilor, una dintre esportive se afla în stare maa gravă. “Este vorba despre trei minore suspecte că au consumat substanţe etnobotanice. Două dintre ele au plecat acasă, după ce au primit îngrijirile necesare la urgenţe, iar cea de-a treia a rămas sub supraveghere medicală, până a doua zi, când a fost şi ea externată”, a explicat Cristina Tihan, de la Biroul de Relaţii cu Resa din cadrul Spitalului Slatina.

15 ani de închisoare

Deşi Consilul Local Slatina a interzis comercializarea de substanţe etnobotanice în municipiu, măsura pare să nu fi avut niciun efect asupra comercianţilor de etnobotanice. Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Olt înceracă să afle de unde au procurat minorele substanţele interzise de lege. “Poliţia a început o anchetă încă de vineri. S-au făcut verificări la domiciliul fetelor, dar nu a fost găsit nimic. Aşteptăm rezultatele probelor care le-au fost recoltate minorelor şi au fost trimise la Bucureşti, să vedem dacă într-adevăr este vorba despre substanţe etnobotanice. Persoanele care le-au plasat minorelor aceste substanţe riscă până la 15 ani de închisoare”,  a explicat Dumitru Dumitru, şeful SCCO Olt.

CITIŢI şi

Trei eleve de la Liceul Sportiv au ajuns la spital intoxicate cu etnobotanice

Primăria a declarat război comercianţilor de etnobotanice

Un minor de 16 ani a ajuns la spital după ce a consumat etnobotanice

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite