Recrutarea recenzorilor a pornit cu stângul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăriile oltene recrutează în această perioadă personal care să participe la recensământul populaţiei şi locuinţelor, organizat în perioada 22- 31 octombrie. Numărul estimativ al persoanelor necesare pentru a merge din casă în casă în tot judeţul este de 2579, salariul fiind de 50 de lei pe zi.

Oltenii, receptivi la recensământul de probă, dar greu de găsit acasă

„La sfârşitul acestei luni se vor definitiva sectoarele, în funcţie de care se va stabili numărul exact al persoanelor implicate în actualizarea datelor legate de populaţie şi locuinţe. Până pe 25 august, cetăţenii interesaţi pot depune cereri la primării”, spune Petre Lupu, directorul cancelariei prefectului.
Campania de recrutare a debutat destul de slab săptămâna trecută. Numărul persoanelor care au depus cereri la Primăria Slatina este sub 20. Cerinţa ca recenzorii să fie disponibili între orele 8,00- 20.00 i-a îndepărtat pe cei care au deja un serviciu, iar experienţa recensământului de probă când a trebuit să bată la o uşă mai multe zile i-a determinat să renunţe pe obişnuiţii acestor acţiuni. „Nu mă mai înscriu. Este mult de alergat, timpul prea scurt, iar efortul nu este răsplătit financiar pe măsură”, spune Constantin Costache, participant la recensământul de probă, dar şi la cel agricol de anul trecut.
La Primăria Caracal, aceeaşi lipsă de cereri. „A depus un singur cetăţean cerere. Probabil că vom folosi oameni din aparatul propriu, cei angajaţi pe posturi care necesită teren zilnic”, spune Cătălin Stanciu, purtătorul de cuvânt al primăriei.
 Vor fi angajaţi pentru 21 de zile calendaristice responsabili circumscripţii urbane, pentru 18 zile recenzori şefi şi pentru 15 zile recenzori. Cei interesaţi trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe: să aibă 18 ani împliniţi, cel puţin studii medii, să fie cetăţeni români, să nu aibă cazier judiciar, să nu aibă probleme de dicţie, să fie capabili să efectueze calcule simple şi corecte, să fie disponibili între orele 8,00- 20.00 pe toată durata angajării, iar acolo unde este cazul, să cunoască limba etniei majoritare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite