VDIEO Învăţătoare în greva foamei de 36 de zile: „Sunt şanse de cinci la sută să mor în următoarea săptămână“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învăţătoarea Cristina Anghel (51 de ani) de la şcoala nr. 2 din Caracal este de 36 de zile în greva foamei. Cadrul didactic refuză hrana nemulţumită de faptul că nu şi-a primit drepturile salariale restante pe ultimii doi ani. Cristina Anghel se hrăneşte doar cu cafea cu zahăr şi apă cu lămâie, refuzând tratamentul medicamentos oferit de medicii de la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului din Caracal unde se află internat

Pe un pat al secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului din Caracal o găsim pe învăţătoarea Cristina Anghel. Cadrul didactic ne povesteşte că luni a acceptat medicamentaţia oferită de spital, însă începând de marţi o refuză. "Deja nu mai duc o luptă pentru a câştiga o sumă de bani, ci duc o luptă pentru principii. Duc o luptă pentru principii într-un stat de drept, care de fapt nu este de drept.În aceste momente sunt două variante: ori eu, ori ei", susţine învăţătoarea.

Slatina: Învăţătoarea din Caracal care se află în greva foamei a ajuns în stare gravă la spital

image

Întrebată de jurnalişti ce crede că s-ar putea întâmpla în următoarele şapte zile, cadrul didactic susţine că sunt şanse de cinci la sută să moară. "Nu cred că voi muri deşi sunt şanse de cinci la sută. Lupt în continuare împotriva sistemului pe care sper să îl înving. După ce voi reuşi, sunt sigur că şi alte cadre didactice îşi vor recâştiga drepturile mult mai uşor, dar nu prin greva foamei ca mine", susţine Cristina Anghel.

Vezi VIDEO cu ce spun colegii învăţătoarei despre protestul cadrul didactic

Învăţătoarea spune că dacă îşi va câştiga drepturile va fi ca şi cum ar "sparge un munte" denumit sistemul instituţional din România.

Învăţătoarea se află în greva foamei de pe data de 24 august 2010, ieri fiind internată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului din Caracal.

Femeia refuză să iasă din forma de protest până la soluţionarea cererii sale de neaplicare a legii de reducere a salariilor bugetarilor cu 25 de procente. Femeia susţine că trebuie primească drepturi salariale restante din octombrie 2008.

Colegii învăţătoarei în greva foamei: „Să renunţe la protest, e un cadru didactic exemplar!”

Primarul Municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, şi managerul Spitalului Caracal, Octavian Popescu, au stat de vorbă cu învăţătoarea convingând-o ieri să accepte tratamentul şi alimentaţia artificială. Astăzi, învăţătoarea a refuzat din nou tratamentul medicamentos. Femeia a slăbit 10 kilograme iar starea ei de sănătate s-a agravat fiindcă se alimentează numai cu apă mineral cu lămâie şi cafea cu zahăr.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite