Încă 180 de apartamente ANL în Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent se află în construcţie 108 locuinţe. Cum ministerul a impus condiţia ca actualele locuinţe date cu chirie să fie vândute pentru a acorda fonduri pentru finalizarea celor aflate în construcţie şi demararea altor lucrări, primăria încearcă să-i convingă pe chiriaşi să cumpere.

Slatina: 50 de garsoniere ANL, scoase la vânzare

Veste bună pentru tinerii care nu-şi permit să cumpere o locuinţă: în afara celor 108 apartamente ANL aflate în cosntrucţie în zona Cireaşov, municipiul Slatina a fost prins pe lista Ministerului Dezvoltării cu încă 180 de locuinţe. Investiţia a fost aprobată şi aşteaptă să intre în program.
Vestea proastă este că ministerul a condiţionat acordarea fondurilor pentru finalizarea construcţiilor începute sau demararea celor aprobate de vânzarea actualelor locuinţe ocupate de chiriaşi. Municipiul reşedinţă deţine patru imobile construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe: blocul V3 de pe Bulevardul AI Cuza, blocul 19 scara D de pe strada Ecaterina Teodoroiu intersecţie cu strada Artileriei, blocul 4 de pe strada Artileriei şi blocul G2 de pe strada Banului. Procedurile de scoatere la vânzare pentru primele trei blocuri, cu 85 de apartamente şi o garsonieră, au fost demarate încă de anul trecut, iar luna trecută au fost scoase la vânzare cele 50 de garsoniere din blocul G2. Până acum niciuna dintre locuinţe nu şi-a găsit proprietar, preţul stabilit prin lege fiind considerat mult prea mare pentru posibilităţile lor şi raportat la valoarea actuală de piaţă a locuinţelor.
„Vom aproba prin hotărâre de consiliul local preţul de vânzare a acestor locuinţe şi sperăm ca actualii chiriaşi să le cumpere. După cinci ani, există posibilitatea să se rezilieze contractele de închiriere şi alţi tineri să beneficieze de ele. Însă chiriaşii le pot cumpăra acum şi pot astfel să ajute la rândul lor alţi tineri, cu banii de pe locuinţe să construim altele”, a spus primarul Darius Vâlcov.

Slatina: Gata cu chiria pe viaţă! Primăria forţează mâna chiriaşilor să cumpere ANL-urile

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite