UPDATE/ Sub presiunea contestatarilor, consilierii caracaleni au votat la a cincea strigare bugetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii din învăţământ au ieşit în stradă la Caracal. Nevotarea bugetului local le-a blocat salariile, în aceeaşi situaţie aflându-se şi angajaţii primăriei, cei din sănătate şi ai altor instituţii publice din subordinea administraţiei locale. Consilierii locali au fost convocaţi pentru a cincea oară să voteze bugetul, la aceeaşi oră cu mitingul.

UPDATE, ora 11.50  Consilierii au votat proiectul. Caracalul va avea în 2011 un buget total de 98.367.000 lei.

image

UPDATE/ ora 11.15  Presaţi de către protestatarii care le-au cerut "Respect!?", consilierii locali s-au preyentat la şedinţa de consiliu. A fost întrunit cvorumul şi în prezent se dezbate proiectul privind bugetul local.

Angajaţii din învăţământ ies în stradă la Caracal. Nevotarea bugetului local le-a blocat salariile

 Ora 10.00   La Caracal se întâmplă o altă minune: cea a votării bugetului local. Jocurile politice ale consilierilor locali au blocat activitatea din municipiu- Finanţele au blocat conturile primăriei, Distrigaz a sistat distribuirea gazului, şcolile au rămas fără curent, iar circa 1800 de angajaţi din subordinea administraţiei locale (primărie, învăţământ, sănătate sau cultură) au rămas fără salarii. Cum ieri şi astăzi sunt zile de leafă, iar banii nu le-au intrat în buzunar, angajaţii din învăţământ au preluat iniţiativa de a le bate în mod public obrazul consilierilor vinovaţi de situaţie şi organizează începând cu ora 10.00 un miting de protest în faţa Primăriei Caracal.La aceeaşi oră cu mitingul, primăria a convocat consilierii la cea de-a cincea şedinţă extraordinară pe a cărei ordine de zi se află aprobarea bugetului, sperând că astfel vor conştientiza cosecinţele încăpăţânării politice.

image

O mână de oameni au reuşit ceea ce părea iposibil: votarea bugetului

"În acest an, am avut o singură şedinţă extraordinară întrunită pe 31 ianuarie. Pe ordinea de zi nu a fost bugetul, pentru că s-a aşteptat aprobarea celui judeţean. După publicarea proiectului pe site-ul primăriei, a fost convocată şedinţa de comisii pe 7 februarie, iar consilierii comisiei economice au vrut să mai analizeze bugetul. Pe 9 februarie s-a întrunit iar comisia economică, însă din 9 consilieri au venit doar 4. Pe 11 februarie s-a convocat şedinţă extraordinară, apoi pe 14, pe 16 şi pe 21. La niciuna nu s-au prezentat consilierii pentru a putea fi ţinută. Nu putem convoca şedinţă ordinară, agreată de consilieri pentru că astfel ar avea posibilitatea de a introduce anumite proiecte contestate, deoarece bugetul nu are avizul comisiei economice şi am depăşit deja termenul de 45 de zile prevăzut de lege", explică secretarul Cristian Gâlea.

Dacă nici de data aceasta consilierii nu se vor prezenta, singura soluţie este convocarea până la rezolvarea situaţiei, întreaga activitatea a municipiului fiind blocată. Consiliul nu se poate dizolva, deoarece nu sunt întrunite niciuna din cele două condiţii prevăzute de lege: dacă două luni consecutiv nu se constuie- în ianuarie a avut loc o şedinţă, sau după trei şedinţe ordinare în care nu este aprobată nicio hotărâre- nu a avut loc nicio şedinţă ordinară.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite