Slatina: Codul portocaliu de pe Dunăre s-a prelungit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avertizarea de Cod Portocaliu care vizează partea de sud a judeţului Olt a fost prelungită de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire  a Apelor cu patru zile, până la data de 11.07.2010, ora 16.00.

“În această dimineaţă cota de pericol pe Dunăre a fost depăşită cu 47 de centimetri şi a ajuns la 647 de centimetri, iar debitul apei este de 12600 mc/s faţă de 5350 de mc/s media multianuală a lunii iulie”, ne-a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Dunărea acoperă păşunile şi inundă gospodăriile în judeţul Constanţa

În oraşul Corabia sunt inundate 86 de hectare de păşune, iar în comuna Gârcov 223 de hectare, toate aflate în zone inundabile.  În Corabia faleza şi platforma portuară sunt acoperite cu apă, iar subsolul hotelului Sucidava şi cel al silozului vechi prezintă infiltraţii. De asemenea 50 de hectare de teren agricol cultivat cu grâu, orz, porumb şi pepeni verzi se află sub apă. În comuna Gârcov se află sub apă 38 de grădini, două hectare de teren arabil şi 0,60 hectare din parcul communal. De asemenea un pod şi două podeţe sunt acoperite de apă.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite