Canalizare la periferia Slatinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Civilizaţia pătrunde şi în cartierele mărginaşe ale Slatinei. De săptămâna aceasta vor fi demarate lucrările de introducere a canalizării în Satul Nou, în Sărăceşti sunt în plină desfăşurare, iar în Cireaşov vor demara peste o săptămână.

Veste bună pentru locuitorii de la periferia Slatinei: vor avea în curând canalizare. Deşi sunt orăşeni cu acte-n regulă, traiul în Sărăceşti, Satu Nou sau Cireaşov nu este tocmai uşor, iar condiţiile sunt ca în mediul rural, nu demne de o capitală de judeţ. Dacă în Cireaşov există apă potabilă, gaze şi asfaltare stradală, cartierul Satu Nou se poate lăuda doar cu apa, în timp ce Sărăceşti este complet văduvit de utilităţi şi izolat de oraş ori de câte ori plouă sau ninge abundent.

Slatina: Acte de orăşean, condiţii de ţăran


Introducerea canalizării a fost deja demarată în Sărăceşti, administratorul public al Primăriei Slatina anunţând că urmează şi celelalte două cartiere. „De săptămâna viitoare vom începe introducerea canalizării pe Satu Nou, iar peste o săptămână şi jumătate pe Cireaşov, pe toate străzile. Proiectul este gestionat direct de Compania de Apă Olt, cu fonduri proprii, şi sper ca lucrările să fie finalizate în cursul acestui an. Este o veste pe care o aşteaptă locuitorii de acolo de foarte mult timp. Investiţia a fost prinsă de aproape un an de zile într-un proiect cu finanţare realizată din Fondul pentru Mediu, cu o valoare de 9,45 milioane lei, însă nu putem să mai aşteptăm”, declară Minel Prina.
Investiţia în Satu Nou se ridică la 1,7 milioane lei, iar cea din Cireaşov la 4,2 milioane lei.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite