Slatina: Bandă de cămătari, din care făceau parte doi poliţişti şi un jandarm din Olt, anihilată de procurorii DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei percheziţii efectuate de procurorii DIICOT, în acestă dimineaţă, mai mulţi membrii a unei grupări de cămătari au fost săltaţi de poliţişti. Oamenii legii au făcut 18 percheziţii în Slatina şi Brebeni în urma cărora au fost reţinute 14 persoane.

În urma descinderilor din această dimineaţă, liderul grupării Costantin Enache, zis Mafiotul  a fost ridicat de la locuinţa sa din comuna Brebeni. Mafiotul le promitea victimelor sale împrumuturi foarte avantajoase, cu dobânzi de 10-20% pe lună şi fără garanţii. După ce oamenii luau împrumutul, membrii grupării le cereau dobânzi care ajungeau la 300% pe lună. Banda de cămătari era alcătuită din mai multe persoane de etnie romă, dar şi din doi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Marius Veţeanu şi Claudiu Paţa, dar şi un subofiţer din Vcadrul Inspectoratului Judeţean  de Jandarmi Olt, Nelu Cosma.

image

Claudiu Paţa, unul dintre poliţiştii implicaţi în acţiunile cămătarilor

Aceştia sub comanda liderului grupării obligau victimele prin agresiuni fizice să accepte dobânzile şi recuperarea sumelor de bani. Mulţi dintre cei care împrumutau bani de la cămătari au rămas fără case şi maşini, aceştia fiind obligaţi, sub ameninţări, să semneze acte prin care recunoaşteau că au primit sume mult mai mari de bani, contracte de împrumut sau de vânzare cumpărare. Dacă cei împrumutaţi nu aveau cum să le dea sumele cerute de cămătari, aceştia obligau rudele victimelor să le cedeze bunurile din proprietatea lor. Mulţi dintre aceştia au fugit de frica cămătarilor peste hotare.

image

Maşinile de lux în valoare de peste 100,000 de euro, au fost ridicate de poliţişti

“Sunt nevinovat!”


Poliţiştii au percheziţionat locuinţa liderului grupării şi au ridicat mai multe lucruri. “Au venit poliţiştii pe la cinci-şase, de dimineaţă. Pe mine m-au chemat să fiu martor la percheziţie. Am văzut că au ridicat, acte, cartuşe şi o sumă de bani, nu ştiu cât. Nu ştiu cu ce se ocupa vecinul meu. Din ce am auzit, împrumuta oamenii de bani, cu dobândă. Veneau diferite persoane la el şi cereau bani, iar după ce îşi făceau treaba, îi înapoiau”, a spus Nicolae Beleţ, vecin. Mafiotul a fost adus la Slatina, pentru  audieri. Mascaţii nu l-au lăsat pe acesta să stea de vorbă cu presa. “Sunt nevinovat! M-au ridicat pentru că m-am certat cu procurorul Negrilă”, a srigat din maşină Constantin Enache. Procurorii au ridicat de la locuinţa lui trei autoturisme de lux, toate aflate în proprietatea sa. De asemenea a fost audiată şi soţia învinuitului, Jana Radu.

CITEŞTE ŞI:

O reţea de contrabandişti de ţigări a fost distrusă în urma celei mai mari razii naţionale din acest an

Bacău: Polițiștii au descins în locuințele contrabandiștilor de țigări

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite