Află aici totul despre înscrierea în clasa pregătitoare, la şcolile din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor învăţa prin joc la clasa pregătitoare (foto arhivă)
Copiii vor învăţa prin joc la clasa pregătitoare (foto arhivă)

Clasa pregătitoare reprezintă noutatea cu care ne întâmpină anul şcolar 2012-2013. În clasa pregătitoare vor învăţa copiii care până la 31 august 2012, vor împlini şase ani. De asemenea, vor putea fi înscrişi în urma unui consult medical şi micuţii care împlinesc şase ani până la data de 31 decembrie 2012. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Olt estimează că vom avea 147 de clase pregătitoare în judeţ, în care vor

Un prim pas necesar în vederea înscrierii în clasa pregătitoare este evaluarea psihosomatică. Preşcolarii din judeţul Olt sunt evaluaţi de psihologi în perioada 20-29 februarie. În fiecare oraş din judeţ este un centru de evaluare. Viitorii şcolari din Slatina vor fi evaluaţi de psihologi în zilele de 20, 21 şi 29 februarie, în intervalul orar 09.00-16.00, la Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Olt (în incinta ISJ Olt). Citeşte mai multe despre evaluarea psihosomatică în Olt AICI!

Calendarul înscrierii la clasa pregătitoare

Înscrierea la clasa pregătitoare se va desfăşura pe parcursul a patru etape. Potrivit calendarului, prima etapă de înscriere se desfăşoară în perioada 5-16 martie. Părinţii vor depune atunci cererile de înscriere la şcoala de circumscripţie sau şcoala specială. Pe 19 martie se vor afişa în şcoli listele cu copiii înscrişi în prima etapă. A doua etapă de înscriere se desfăşoară în perioada 20-27 martie. Părinţii care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară vor completa atunci cererile tip de înscriere pe locurile rămase libere, iar pe 2 aprilie vor fi afişate listele cu copiii înscrişi în a doua etapă. În a treia etapă de înscriere, părinţii care au solicitat în etapa anterioară înscrierea copiilor dar au fost respinşi, vor depune o nouă cerere de înmatriculare în perioada 23-25 aprilie. Aceştia vor afla numele copiilor înscrişi în urma celei de a treia etape în perioada 26-27 aprilie. Ultima etapă de înscriere va avea loc în intervalul 2-9 mai. Părinţii care au solicitat înscrierea la altă şcoală decât cea de circumscripţie dar au fost respinşi vor depune o nouă cerere pe locurile disponibile. În perioada 11-18 mai vor fi înscrişi şi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate şcolară în etapele anterioare, iar pe 21 mai vor fi afişate listele finale.
Părinţii care au nelămuriri cu privire la clasa pregătitoare pot apela gratuit numărul 0800 816 249. Un inspector din cadrul ISJ Olt va răspunde la telefon, între orele 9.00-17.00, şi le va oferi mai multe informaţii.
De asemenea, pentru mai multe informaţii privind clasa pregătitoare puteţi accesa pagina de internet a ISJ Olt, http://isjolt.ot.edu.ro/.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite