Viitorii şcolari din Olt, evaluaţi de psihologi începând de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
154 de copii teleormăneni au fost evaluaţi psihosomatic
154 de copii teleormăneni au fost evaluaţi psihosomatic

Evaluarea psihosomatică a preşcolarilor care vor fi înscrişi la clasa pregătitoare şi în clasa I în anul şcolar 2012-2013 se realizează în Olt, în perioada 20-29 februarie. În fiecare oraş din judeţ este un centru de evaluare.

Viitorii şcolari din Slatina vor fi evaluaţi de psihologi în zilele de 20, 21 şi 29 februarie, în intervalul orar 09.00-16.00, la Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) Olt (în incinta Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt). Preşcolarii din Scorniceşti vor fi evaluaţi psihosomatic pe 22 februarie, între orele 10.00-16.00, la Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Coculescu“, cei din Drăgăneşti-Olt sunt programaţi la evaluare pe 23 februarie, la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu“, iar preşcolarii din Caracal se vor întâlni cu psihologii o zi mai târziu, respectiv pe 24 februarie, la Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Titulescu“. Centrul de evaluare psihosomatică din Corabia va funcţiona pe 27 februarie la Şcoala cu clasele I-VIII „Virgil Mazilescu“, iar în Balş, preşcolarii vor fi evaluaţi pe 28 februarie la Liceul Teoretic „Petre Pandrea“.

Evaluaţi de psihologi în prezenţa părinţilor

Părinţii pot face programare pentru realizarea evaluării psihosomatice a copiilor atât la CJRAE Olt cât şi la secretariatul şcolilor menţionate mai sus. Evaluarea psihosomatică este necesară în vederea înscrierii copilului în clasa pregătitoare sau în clasa I în anul şcolar viitor. Pentru a putea fi evaluat, preşcolarul are nevoie de o adeverinţă de la medicul de familie prin care se atestă că este „clinic sănătos“ sau „apt pentru şcoală“. Copiii vor fi evaluaţi de psihologi în prezenţa părinţilor, iar rezultatul evaluării va fi comunicat în scris acestora. Acesta nu poate fi contestat.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite