Noua modă în turismul sibian: întâlniri culturale în satele săseşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Weekend-ul acesta se anunţă foarte activ din punct de vedere cultural pe Valea Hârtibaciului!

CITEŞTE ŞI:

Tocăniţă de viţel cu slănină friptă în Dumbrava Sibiului

Inovaţie în turism la Sibiu: cocktail cultural într-un sat din judeţ

VIDEO – Saramură și ciorbă de pește în Dumbrava Sibiului

Sâmbătă, începând cu ora 11.00, Moara veche din Hosman găzduieşte un brunch cu mancăruri tradiţionale. La ora 13:30 aici vor cânta Cimpoierii din Transilvania (Hunedoara) pe uliţele din Hosman, într-o parada cu muzică medievală şi tradiţională. Următoarea oprire este la Biserica evanghelică fortificata din Hosman unde Paul Cristian din Braşov va susţine un concert de orgă.

Ce înseamnă?

Transilvanian Brunch a aparut la începutul anului 2008 ca o iniţiativă a asociaţiei GAL Microregiunea Hârtibaciu de cunoaştere reciprocă şi colaborare în Valea Hârtibaciului, dar şi ca un exerciţiu de promovare a produselor locale. Totodată, a fost un bun motiv de întâlnire multiculturală - “în afara orelor de program” - a celor care activează în turism, cultură, dezvoltare rurala şi socială, agricultură ecologică, renovare şi restaurare, branşe care într-un fel sau altul se completează şi regăsesc în multe iniţiative şi proiecte actuale.

Cu bani europeni

Brunch-urile sunt organizate de regulă în ultima sâmbătă a fiecărei luni într-o locaţie deosebită şi se bucură, pe lângă oferta culinară şi de o tematică specială. Începând cu sezonul 2010, aceste evenimente s-au îmbogăţit cu momente culturale care pun accent pe specificul local. Acest proiect este finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE).
 

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite