Început de an cu emoţii la ULBS: cresc sau nu salariile cu 25%?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Universităţii „Lucian Blaga” a vrut să facă angajaţilor o supriză în 2011, să crească toate salariile cu 25 de procente. Măsura a fost dată peste cap de Guvern, care chiar în perioada sărbătorilor a adoptat noua lege a salarizării.

CITEŞTE ŞI:

Rectorul ULBS, Constantin Oprean: am devenit mai puternici alături de prieteni şi parteneri adevăraţi

Constantin Oprean, rectorul Universităţii "Lucian Blaga", invitat în China alături de reprezentanţii University of Minesotta şi Cardiff University

Portalul ULBS mai tare decât reţeaua "Facebook"

Senatul Universităţii „Lucia Blaga” din Sibiu a dezbătut  în ultima şedinţă pe anul 2010 posibilitatea ca de la începutul anului 2011 toate salariile să crească cu 25 la sută, respectiv să revină la valoarea de dinainte de tăierile bugetare ale Guvernului. Baza legală a creşterii salariale era chiar Legea 118, publicată în Monitorul Oficial din 30 iunie 2010, cea prin care Guvernul a tăiat vara trecută salariile bugetarilor. Această legea avea aplicabilitate doar pe anul 2010, prin urmare din 2011 îşi pierdea valoarea.

„Membrii Biroului Senatului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, au pus în discuţie în şedinţa de luni, 29 noiembrie 2010, problema revenirii salariilor personalului ULBS la nivelul lunii iunie 2010. În absenţa altor reglementări venite din partea Guvernului, şi având în vederea că hotărârea de a reduce salariile cu 25% se referă doar la perioada iunie – decembrie 2010, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a decis ca începând cu data de 1 ianuarie 2011 să acorde personalului veniturile cuvenite, la nivelul lunii iunie 2010”, declara rectorul ULBS, Constantin Oprean, înainte de sărbători.

Între timp Guvernul a aprobat noua Lege a salarizării, care vine cu o nouă grilă de salarizare pentru sistemul bugetar şi dă peste cap planurile universităţii. „Compartimentele de specialitate din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu analizează în acest moment prevederile legii salarizării unitare promulgată de Preşedintele României. În consecinţă nu putem face afirmaţii cu privire la salariile pe funcţii nominale, la această dată, dar, cert este că, începând cu 1 ianuarie 2011, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va aplica prevederile acestui act normativ”, a declarat Alexandra Todoran, purtător de cuvânt al ULBS.

Ar mai trebui menţionat faptul că înainte de tăierea salariilor personalul din conducerea  universităţii sibiene avea printre cele mai mari salarii din judeţ. Spre exemplu, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Muscalu Emanoil, avea un salariu de 36.921 lei pe lună, conform presei locale.

Anul trecut Universitatea „Lucian Blaga” a majorat, ca urmare a crizei economice şi a tăierilor de fonduri, atât taxele de şcolarizare cât şi taxele de cazare. Gradul de creştere a taxei de şcolarizare diferă de la o facultate la alta, media fiind de 15 procente.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite