PREMIERĂ: Gaz Metan Mediaș a câștiga Cupa României la baschet!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gaz Metan Mediaș a câștigat Cupa României după ce a învins în finală pe Steaua Turabo București cu scorul de 71-61. Medieșenii câștigă primul trofeu din istoria clubului, la fel cu anul trecut, tot în Cupă, Elba Timișoara reușea aceeași performanță, într-o finală chiar cu Gaz Metan.

CITEŞTE ŞI:

Sibiul pregăteşte tinere talente ale baschetului, în programul „PerformBaschet, Un pas inainte"

Devon Mitchell a marcat 10 puncte în sfertul al treilea și a fost decisiv pentru Gaz Metan Mediaș în a doua jumătate a partidei. Americanul a încheiat cu 22 de puncte și 5 recuperări, în timp ce Ionuț Drăgușin a contribuit cu un double-double, 10 puncte și 12 recuperări. Mediașul a reușit să suplinească la interior ziua neagră pe care au avut-o din spatele semicerculu de unde nu a reușit decât o singură aruncare din 16 încercări!!

Steaua i-a pierdut în debutul sfertului patru pe Stănescu și Smith doi oameni de bază în spațiul de trei secunde, iar apoi și pe Mandache, la acestea adăugându-se în plus și accidentarea din semifinale a unui alt om de bază, Bogdan Popescu, care nu a jucat deloc. Steliștii s-au lovit de o apărare pragmatică, iar Virgil Căruțașu, un jucător care se remarcă în special în defensivă, a fost principalul realizator al roș-albaștrilor cu 16 puncte. Nikolov a marcat 14 și a reușit 7 recuperări în timp ce Stănescu și Tomeljak au adăugat câte 9 puncte zestrei ofensive a Stelei. Echipa militară s-a aflat pentru prima oară în finala Cupei după 1993.

Într-un mod cu totul inedit, finala mică a competiției urmează să se desfășoare după finala mare, urmând ca festivitatea de premiere să aibă loc după disputarea acestui meci dintre BC Mureș și Asesoft Ploiești. Vom reveni cu rezultatul finalei mici și cu declarații.

Vezi cum a evoluat scorul în finala competiției:

Final: Steaua - Mediaș 61-71

Gazul a știut să păstreze rezultatul pe final de meci, steliștii forțând mai multe aruncări de trei puncte.

Min 38 Steaua - Mediaș 57-66

Nikolov și Tomeljak nu s-au înțeles la o minge la centrul terenului și medieșenii au profitat, au câștigat posesia, iar Drăgușin a marcat de sub panou. Doar Stănescu și Căruțașu au marcat pentru Steaua în acest sfert. Mandache este eliminat și el din joc pentru cinci greșeli personale iar Howell transformă ambele libere

Min 35 Steaua - Mediaș 55-60

Nikolov a acumulat patru greșeli personale în debutul sfertului patru. În aceeași situație de la Steaua sunt Stănescu și Smith. Fanii din Târgu Mureș sunt împărțiți în două. Galeria și o parte din spectatori țin cu Steaua, ceilalți se alătură galerieie medieșene. Nicoară marchează un coș de trei puncte pentru 55-59 iar Stănescu este eliminat pentru a cincea greșeală personală după un duel la recuperare cu Drăgușin. Stănescu este aplaudat în picioare la ieșirea de pe teren. Smith este eliminat la rândul său pentru cinci greșeli personale, după un fault la Nicoară. Steaua nu a marcat decât 2 puncte până acum în sfertul decisiv

Sfertul 3 Steaua - Mediaș 53-56 (principali marcatori: Nikolov și Căruțașu câte 12 puncte, respectiv Mitchell 20 puncte)

Stănescu a acumulat cea de-a patra greșeală personală, pe un fault în atac. Bavcevic este nevoit să joace cu Bogdan Țibârnă, 20 de ani. Tensiune mare pe teren, Nikolov și Mitchell au un duel verbal intens și sunt despărțiți de arbitri și coechipieri. Mediaș a avut avantaj de șapte puncte, la 43-50. Mitchell marchează pe final de atac chiar din fața lui Căruțașu, Howell reușește un ”tear drop” perfect și Gazul conduce, scor 48-54, cu 90 de secunde rămase din sfert. Mitchell pune semnul exclamării pe un sfert foarte bun pentru Mediaș cu un slamd-dunk devastator. Tomeljak lovește de la mare distanță!

Min 25 Steaua - Mediaș 40-42

Mediașul a început cu două ratări de la trei puncte sfertul al treilea și are 0/11 din spatele semicercului. Mandache comite două faulturi în mai puțin de 30 de secunde și este schimbat cu Tomeljak. Medieșenii au revenit la conducere cu patru puncte consecutive dar Nikolov a marcat de la mare distanță. Meciul se încinge. Mitchell și Howell marchează două coșuri la rând pentru găzari.

Pauză: Steaua - Mediaș 37-33 (Căruțașu 9 puncte, Nikolov 9 p, 5 recuperări, Stănescu 7 p, 4 recuperări, respectiv Mitchell  10 puncte, 3 recuperări, Drăgușin 7 puncte, 5 recuperări)

Steaua a avut un forcing de 5-0 și s-a distanțat la 30-25. Punctele steliștilor au venit de la linia de aruncări libere. Steliștii s-au orientat mai mult pe pătrunderi și au obținut faulturi importante în economia jocului. Meciul este extrem de dur și de fragmentat. Mitchell ratează pentru a doua oară în acest meci pe slam-dunk dintr-o poziție extrem de favorabilă, singur cu inelul. Duel superb de la distanță între Mitchell și Nikolov care marchează coșuri consecutive.

Min 15: Steaua - Mediaș 24-23

Ratări de ambele părți în debutul sfertului al doilea. ”Sniperul” Dumitrescu nu-și găsește deocamdată tirul de la distanță, ba mai mult trimite și un airball. Cei doi antrenori încearcă să găsească combinația câștigătoare sub panou, acolo unde se dau lupte grele. Bavcevic îl trimite pe teren pe Iulian Orbeanu, tânărul de doar 21 de ani. Nikolov câștigă două dueluri cu Jucan și marchează în ambele cazuri. Dumitrescu are 0/6 la trei puncte.

Sfertul 1: Steaua - Mediaș 18-19 (principali marcatori: Căruțașu 5p - Drăgușin 7p)

Defensiva Mediașului este necruțătoare și mingile câștigate pun formația ardeleană pe contraatac. Revenit în teren, după ce a fost schimbat de antrenorul Niksa Bavcevic pentru un început mai slab în apărare, unde a fost dominat de Drăgușin, Stănescu încearcă să echilibreze disputa sub panou. Fostul tricolor a marcat patru puncte. Mandache a echilibrat disputa cu un coș de două puncte din zero grade când mai erau 4 secunde din sfert.

Min 5: Steaua - Mediaș 5-11

Drăgușin a început bine meciul sub panou, marcând 7 puncte. Bruno Soce, antrenorul medieșenilor a trimis în primul cinci ambii pivoți, pentru a domina spațiul de trei secunde. Steaua a forțat aruncări de la distanță și semidistanță.

Steaua a început cu: Tomeljak, Jackson, Nikolov, Căruțașu și Stănescu. Mediaș îi are ca titulari pe Howell, Velickovic, Mitchell, Ivanovic și Drăgușin.

Bogdan Popescu, extrema de la Steaua Turabo nu va evolua în partida de astăzi după ce a suferit o entorsă în semifinale.

În semifinale Steaua a eliminat Asesoft Ploiești cu 75-60, în timp ce Gaz Metan Mediaș a trecut de favorita gazdelor, BC Mureș cu scorul de 100-88.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite