Sibiul pregăteşte tinere talente ale baschetului, în programul „PerformBaschet, Un pas inainte"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba de un program dedicat copiilor născuţi 1995 şi mai tineri (15-16 ani) şi care se va derula în afară de Sibiu şi în alte opt centre regionale stabilite de Biroul Federal, din veniturile proprii ale Federaţiei Române de Baschet.

CITIŢI ŞI

Sibiul organizează All Star Game-ul baschetului românesc în 2011

Prima acţiune din Programul Naţional coordonat de sibianul Ion Nicolau se va desfăşura în perioada 4-6 februarie, în cele nouă centre regionale, respectiv Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Cluj, Sibiu, Oradea, Timişoara şi Braşov, urmând să participe 186 de sportivi (selectaţi de la 49 de cluburi din întreagă ţară) şi 30 de antrenori. La Sibiu participă la program un număr de 17 tinere talente din Sibiu, Piteşti şi Medias. La acţiunea care are loc la sala de sport de la liceul „Constantin Noica”, participă patru tineri antrenori, alături de coordonatorul Ion Nicolau. „Este foarte important cine pune în practică acest program. Trebuie să lucrăm la nivelul antrenorilor, pentru a le oferi copiilor calitate la antrenamente. Trebuie să-I convingem pe antrenori să lucreze cât mai bine şi cât mai mult. Totodată, trebuie să avem răbdare. Cred că acest PAS ÎNAINTE din titulatură poate fi aplicat în practică şi poate fi un nou început. Dar trebuie să fim atenţi să oferim participanţilor condiţii bune la cazare, masă şi la sală de antrenament, dar şi să-i protejăm. Totul trebuie făcut cu paşi mici, dar într-o directive bună. Iar rezultatele vor apărea cât de curand”, a punctat profesorul Ion Nicolau. Prima acţiune a avut loc vineri la oră 11.00, iar sâmbătă şi duminică acestea au loc de la orele 11.00 şi 18.00

Cum se desfăşoară programul

Activitatea în cadrul Programului Naţional U15 se va desfăşura după un grafic anual, care însumează 56 de antrenamente unice, în cele 9 centre regionale stabilite de Biroul Federal: Bucureşti, Sibiu, Timişoara, Cluj, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Oradea şi Braşov. Pentru fiecare regiune a fost nominalizat câte un coordonator zonal, care va colabora cu directorul de program, domnul profesor Ion Nicolau, cu resurse umane cu vârste cuprinse între 14 ani şi 35 de ani (spotivii născuţi 1995 şi 1996, antrenorii sub 35 de ani, voluntarii între 15-35 de ani).

Pentru Sibiu, coordonatorul zonei este Mircea VULC (0744/557.897),iar selecţia de sportivi se face din cluburile care activează în judeţele: Sibiu, Vâlcea, Argeş, Gorj, Olt, Dolj şi Albă. Pentru prima fază a Programului Naţional U15, acţiunile FRB se vor desfăşura în următoarele trei luni după cum urmează:

04-06 februarie (6 antrenamente, 2 nopţi de cazare); 19-20 februarie (4 antrenamente, o noapte de cazare)
12-13 martie (4 antrenamente, o noapte de cazare); 26-27 martie (4 antrenamente, o noapte de cazare)
02-03 aprilie (4 antrenamente, o noapte de cazare); 16-18 aprilie (6 antrenamente, două nopţi de cazare).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads


 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite