Ziua Snowboard-ului a fost sărbătorită cu adrenalină la Păltniş (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Snowboard-erii s-au distrat de minune la Păltiniş
Snowboard-erii s-au distrat de minune la Păltiniş

Câteva zeci de snowboard-eri şi iubitori ai sporturilor de iarnă din toartă ţara s-au adunat duminică la Păltiniş. Evenimentul a avut loc în Arena Platoş – Poaiana Poplăcii, noul resort de schi din Păltiniş, aflat la 35 de kilometri de Sibiu, iar practicanţii sportului cu placa de snowboard au sosit de prin toată ţara.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA WORLD SNOWBOARD DAY PĂLTINIŞ

CITEŞTE ŞI:

Start la schi şi săniuş, pe pârtiile din Sibiu

Ice Hotel a fost închiriat de către englezi pentru Crăciun şi Anul Nou

„M-am înscris în concurs dar nu am venit aici pentru concurs sau pentru sărbătoarea snowboard-ului. Am venit pentru că aici este comunitatea din care fac parte, suntem aceiaşi oameni peste tot. Vara ne dăm cu skate-ul sau cu bicicleta şi iarna cu snoboard-ul. În Sibiu sportul extrem este destul de bine dezvoltat şi pentru asta am venit astăzi aici, pentru puţină adrenalină alături de prietenii şi cunoştiinţele mele”, a declarat Ciprian Puşlă, unul dintre participanţii la World Snowboard Day.



Kick-er, world ride şi ţeavă

Concursul a început în jurul orei 13.00 cu o sesiune de antrenament, în care toţi participanţii au testat obstacolele şi pista, iar apoi a urmat sesiunea de calificări. Spaţiul de concurs a fost format din trei obstacole majore: kick-er, world ride şi ţeavă, snowboard-erii putând alge pe care dintre ele să le folosească în săritură. „Pe noi de interesează modul în care concurentul reuşeşte să îmbine tehnica cu stilul personal şi gradul de dificultate al elementului prezentat”, a declarat arbitrul Radu Lungu, „Jaffar” pentru comunitatea snowboard-erilor.

image



Cei mai puţin iniţiaţi întainele acestui sport ar trebui să ştie că obstacolul denumit „Kick-er” este o trambulină din zăpadă întărită peste care concurentul sare, „ţeava” este un fel de balustradă de câţiva metri lungime pe care concurentul poate aluneca în timp ce-şi ţine echilibrul, iar „world ride” este cel mai dificil obstacol, tocmai de aceea nu toţi concurenţii s-au încumetat să-l abordeze. „World ride” are forma unui zid din lemn, uşor înclinat şi înalt de aproape 2,5 metri, iar concurenţii cei mai iscusiţi reuşesc nu doar să-l sară dar şi să se oprească în vârful lui sau să se răsucească în timp ce-l depăşesc în aer. Cei mai buni snowboard-eri prezenţi la evenimentul de la Păltiniş au reuşit să se califice în finală cu sărituri ce alternau obstacolele.

Făcut de profesionişti

“Sperăm ca prin organizarea evenimentelor de acest gen şi mai ales prin construirea unui fun-park permanent aici la Păltiniş să ajutăm la popularizarea acestui sport extrem, nu foarte practicat în România, şi să le oferim ocazia riderilor să îşi dezvolte măiestria pe pârtii special amenajate pentru ei”, a declarat Martin Freinademetz. “Ceea ce am reuşit astăzi aici este un vis devenit realitate, un vis pe care îl dedicăm sibienilor”, a spus şi Andy Fazekas.

Snowboard-erii s-au distrat de minune la Păltiniş



Ziua Snowboard-ului a atras sute de oameni la Păltiniş ieri seară, indiferent dacă sunt sau nu practicanţi ai sporturilor de iarnă şi cu toţii s-au simţit bine aclamând şi aplaudând evoluţia snowboard-erilor.Dimpotrivă, încurajaţi de public aceştia ua încercat sărituri şi mai spectaculoase. Acesta a fost şi primul eveniment organizat de Xventure Offroad România în sezonul de iarnă la Arena Platoş.

Snowboard-erii s-au distrat de minune la Păltiniş
Snowboard-erii s-au distrat de minune la Păltiniş

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite