Start la schi şi săniuş, pe pârtiile din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibienii şi turiştii se pot bucura din plin de frumuseţea iernii
Sibienii şi turiştii se pot bucura din plin de frumuseţea iernii

Iubitorii sporturilor de iarnă au un motiv serios de bucurie. Pârtiile din judeţul Sibiu sunt acoperite de un strat consistent de zăpadă, astfel că administratorii au pus în funcţiune tunurile de zăpadă şi au pornit distracţia.

La Gura Râului, primii schiori au profitat deja de frumuseţea iernii, dar şi de cei 60 de centimetri de zăpadă, de pe pârtia deschisă astăzi. „Am pus la punct toate detaliile, pentru ca toţi cei care vin pe pârtie să se poată distra. Am pornit teleschiul, iar cu cele două tunuri de zăpadă am făcut un strat de 50 de centimetri“, spune Dan Buta, administrator.

Pârtia are o lungime 500 metri, dispune de teleschi şi nocturnă, precum şi de o pârtie de schi Junior, de 150 de metri cu nocturnă. Un echipament complet pentru schiat poate fi închiriat cu 25 de lei pe zi, iar abonamentul pentru urcare pe pârtie costă 50 de lei pe zi. Poate fi aleasă şi varianta de 25 de lei, pentru 10 urcări, iar copiii sub 6 ani beneficiază de gratuitate. 

Distracţie şi la Păltiniş

Staţiunea Păltiniş reprezintă, de asemenea, o alternativă potrivită pentru petrecerea sfârşitului de săptămână. Stratul de zăpadă măsoară peste 30 de centimetri, astfel că schiorii se pot bucura de cei 1.150 de metri, ai pârtiei Onceşti.

Aici, o urcare cu telescaunul costă 5 lei, iar la baza pârtiei există mai multe centre de închiriat schiuri şi plăci de snowboard. Tot la Păltiniş, săptămâna viitoare se va inaugura şi Arena Platoş, cel mai nou complex depârtii din România, compus din cinci pârtii, a căror lungime însumează peste trei kilometri.

Şi la Bâlea, zăpada depăşeste 100 de centimetri, dar schiatul nu este recomandat persoanelor fără experienţă.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite