Valea Hârtibaciului protestează împotriva Ministerului Sănătăţii! Mii de oameni vor spital la Agnita!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Agnita a lansat astăzi un apel către toţi cetăţenii oraşului Agnita şi ai Văii Hartibaciului care doresc susţinerea Spitalului orăşenesc AGNITA, să îşi manifeste adeziunea cu protestul demarat de primărie şi să semneze pentru păstrearea Spitalului Orăşenesc.

CITEŞTE ŞI:

Sibiu: Sindicaliştii din sănătate se prăgătesc să iasă în stradă

Căminele de bătrâni din judeţul Sibiu sunt suprapopulate

Apelul primarului din Cisnădie către cetăţeni: Ajutaţi-ne să salvăm spitalul!

Redăm mai jos textul complet al protestului iniţiat de conducerea oprimăriei Agnita.

 PROTEST OFICIAL

privind proiectul de transformare a

SPITALULUI ORĂŞENESC AGNITA ÎN CĂMIN DE BĂTRÂNI

MOTIVAŢIE:

In data de 29 IUNIE  2010 Spitalul Orăşenesc Agnita a fost transferat în administrarea directă a Consiliului Local şi a Primăriei Oraşului AGNITA, considerăm că este ABSOLUT necesar să se respecte prevederile Legii 95/2006 actualizată, art.174 al.5 prin care se specifică : “ Structura organizatorică, reorganizarea, restructurarea, schimbarea sediului şi a denumirilor pentru spitalele publice din reţeaua proprie a altor ministere şi instituţii publice cu reţea sanitară proprie se aprobă prin ordin al ministrului, respectiv prin act administrativ al conducătorului instituţiei, cu avizul Ministerului Sănătăţii”.

Considerăm că DECIZIA MINISTERULUI SANATATII NU ESTE CORECTA –NU SE BAZEAZA PE CRITERII CLARE SI BINE FUNDAMENTATE –Stabilite prin legea 95/2006 –propunerile Spitalului Agnita vizate de Primaria orasului AGNITA şi Prefectura Judeţului Sibiu nu sunt respectate de MINISTERUL SANATATII. .Aceste documente prevăd menţinerea actualei structuri a Spitalului Orăşenesc Agnita, justificând aceasta prin importanţa deosebita pe care o are activitatea desfăşurată în Spitalul Orăşenesc Agnita faţă de populaţia din zonă.

Cetatenii orasului Agnita si Valea Hartibaciului se afla la distante cuprinse inre 60-90 km fata de Spitalul Judetean de Urgenta Sibiu-ce se va intampla cu bolnavii aflati in stare critica atunci cand secundele conteaza si pana la Sibiu se ajunge intr-o ora DACA AI CU CE? Cu ce vom ajunge la Spitalul Judetean Sibiu cu copiii-tinerii si batranii pentru tratament ?

Consiliul Local Agnita a alocat in fiecare an sume pentru UTILITATI si APARATURA MEDICALA.

Spitalul Orasenesc Agnita nu are datorii restante .

Orasul Agnita ,comunele de pe Valea Hartibaciului cu satele arondate au deja Camine pentru persoane varstnice – 230 –de locuri (Ighisul Vechi,Marpod,Agnita),urmeaza la Merghindeal,iar 74 de locuri sunt neocupate.

SPITALUL ORĂŞENESC AGNITA este amplasat într-o zonă de interes public direct, deservind o populaţie de aproximativ 35.000 si dispune de :

o dotare tehnică de nivel ridicat cu aparatură medicala în specialităţile în care işi desfăşoară activitatea, respectiv: medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică – ginecologie, neurologie, serviciul de urgenţă, neuro-psihiatrie şi, laborator de analize medicale şi imagistică medicală, diabet zaharat, .

   1. dispune de linie de gardă continuă

   2. are autorizaţie sanitară de funcţionare şi acreditare ISO 9001/2008;

   3. adresabilitatea pacienţilor către spital este ridicată, spitalul realizând anual servicii medicale cu mult peste nivelul acceptat la contractare de CJAS Sibiu.

   4. zona de amplasament a spitalului este una benefică asigurării unui climat propriu pentru un mediu ambiental favorabil pacientului atât în interiorul clădirilor spitalului cât şi în spaţii din incinta spitalului.

Conducerea Primăriei şi a Spitalului Orăşenesc AGNITA

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite