Apelul primarului din Cisnădie către cetăţeni: Ajutaţi-ne să salvăm spitalul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Cisnădie va deveni cămin pentru bătrâni
Spitalul din Cisnădie va deveni cămin pentru bătrâni

Vestea că spitalul din localitate va fi transformat în cămin de bătrâni l-a revoltat pe edilul din localitate. Johann Krech a deschis un registru de semnături, în holul primăriei, în care toţi cetăţenii îşi pot manifesta adeziunea la protestul său şi spune că pe clădirea primăriei va lipi un banner, cu mesajul „Ajutaţi-ne să salvăm spitalul“

CITIŢI ŞI

Dispariţia celor patru spitale îi înfurie pe sibieni

În protestul postat şi pe pagina de internet a primăriei, edilul susţine, printer altele,  menţinerea spitalului deoarece este amplasat într-o zonă de inters public direct, deservind o populaţie de aproximativ 30000 locuitori din localităţile Cisnădie şi împrejurimi, respectiv comunele Sadu, Rîu Sadului, Cisnădioara, oraşele Avrig şi Tălmaciu, comuna Boiţa.

Vezi mai jos apelul lansat de primarul Johann Krech:

Apelăm la toţi cetăţenii oraşului Cisnădie care doresc susţinerea Spitalului orăşenesc Cisnădie, să îşi manifeste adeziunea cu protestul de mai jos şi să semneze în Registrul special de semnături deschis în holul Primăriei oraşului Cisnădie.
PROTEST OFICIAL privind proiectul de transformare a SPITALULUI ORĂŞENESC CISNĂDIE ÎN CĂMIN DE BĂTRÂNI

MOTIVAŢIE:
Ţinând seama de faptul că din data de 01.07.2010, prin protocolul nr. 7105/29.06.2010, Spitalul Orăşenesc Cisnădie a fost transferat în administrarea directă a Consiliului Local şi a Primăriei Oraşului Cisnădie, considerăm că este imperios necesar să se respecte prevederile Legii 95/2006 actualizată, art.174 al.5 prin care se specifică : “ Structura organizatorică, reorganizarea, restructurarea, schimbarea sediului şi a denumirilor pentru spitalele publice din reţeaua proprie a altor ministere şi instituţii publice cu reţea sanitară proprie se aprobă prin ordin al ministrului, respectiv prin act administrativ al conducătorului instituţiei, cu avizul Ministerului Sănătăţii”.
De asemenea, considerăm că nu se procedează corect prin faptul că documentele depuse de Spitalul Orăşenesc Cisnădie, vizate de Primăria oraşului Cisnădie şi Prefectura Judeţului Sibiu nu sunt respectate în sensul că aceste documente prevăd menţinerea actualei structuri a Spitalului Orăşenesc Cisnădie, justificând aceasta prin importanţa deosebita pe care o are activitatea desfăşurată în Spitalul Orăşenesc Cisnădie faţă de populaţia din zonă.

Menţionăm că din momentul transferului managementului asistenţei medicale de la Spitalul Orăşenesc Cisnădie către Consiliul Local Cisnădie, s-au făcut importante investiţii în spital din bugetul Consiliului Local al oraşului Cisnădie.

SPITALUL ORĂŞENESC CISNĂDIE este amplasat într-o zonă de inters public direct, deservind o populaţie de aproximativ 30000 locuitori din localităţile Cisnădie şi împrejurimi, respectiv comunele Sadu, Rîu Sadului, Cisnădioara, oraşele Avrig şi Tălmaciu, comuna Boiţa, localităţi care se află la distanţe apreciabile faţă de Sibiu, între 15 şi 40 km., fără posibilităţi directe de transport, decât prin transport public, transport în comun.

SPITALUL ORĂŞENESC CISNĂDIE dispune de:
a.    o dotare tehnică de nivel ridicat cu aparatură de ultimă generaţie în specialităţile în care işi desfăşoară activitatea, respectiv: medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică – ginecologie, neurologie, serviciul de urgenţă, sală de recuperare neurologică şi gimnastică medicală, laborator de analize medicale şi imagistică medicală, complete, diabet zaharat, psihiatrie,
b.    dispune de linie de gardă continuă
c.    are autorizaţie sanitară de funcţionare şi acreditare ISO 9001/2008;
d.    adresabilitatea pacienţilor către spital este ridicată, spitalul realizând anual servicii medicale cu mult peste nivelul acceptat la contractare de CJAS Sibiu.
e.    zona de amplasament a spitalului este una benefică asigurării unui climat propriu pentru un mediu ambiental favorabil pacientului atât în interiorul clădirilor spitalului cât şi în spaţii din incinta spitalului.

Conducerea Primăriei şi a Spitalului Orăşenesc Cisnădie

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite