VIDEO Scandal la Liceul de Arte. Profesori neplătiți de aproape 3 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de profesori de la Liceul de Arte au mers în fața consilierilor locali ca să se plângă de faptul că nu și-au primit salariile încă din 9 iunie. Primăria a făcut comisie ca să analizeze situația. Profesorii sunt disperați și aproape că au plâns în fața consilierilor și a primarului.

CITIȚI ȘI:

Singurul dascăl cu 10 din judeţul Sibiu: pot fi doar suplinitoare!

Ședința de joi a Consilului Local Sibiu a fost mai animată ca de obicei. Asta pentru că în sala de Consiliu au venit aproape toate cadrele didactice ce lucrează la Liceul de Arte din Sibiu.
Oamenii au decis să vină în fața consilierilor locali pentru a își expune problemele legate de drepturile salariale neachitate de mai bine de două luni de zile.

Oamenii trebuiau să primească banii, dar din cauza faptului că unitatea de învățământ a rămas fără bani, datorită depășirii cheltuielilor din banii alocați, s-a ajuns la această situație.

”Toți suntem într-o stare de tensiune și de alertă maximă. Noi am avut promovabilitate 88 la sută la Bac, iar alte licee care au avut promovabilitate 10 la sută, au avut bani de salarii. Noi lucrăm cu suflete și suntem un liceu care are rezultate. Cu ce putere de muncă să ne întoarcem în septembrie la catedre. Nu avem nevoie de citate din legi. Situația este dramatică. Nu putem să ne plătim facturile la utilități, nu putem achita ratele la banci și să ne luăm de mâncare”, a povestit unul dintre profesori în fața consilierilor.

Comisie pentru studierea problemelor

Primăria a decis joi înființarea unei comisii de specialitate pentru a se face o analiză și o verificare a respectării încadrării în bugetul aprobat pe bază standard, cost școlar per elev la Liceul de Arte. ”Ne confruntăm cu o situație foarte neplăcută”, a declarat viceprimarul Astrid Fodor.

”Dacă se dorește să se facă ceva atunci nu mai trebuiau făcute tot felul de comisii”, a spus Livia Sava, cea care a fost investită în funcția de președinte al acestei comisii. Primarul Iohannis i-a replicat scurt acesteia. ”Să vă apucați de lucru și apoi vorbim”.

Până atunci situația profesorilor rămâne incertă. Cei de la Serviciul Școli din cadrul Primăriei Sibiu au replicat și ei către cei care au adus acuze.

”Dacă trebuie găsit un țap ispășitor, atunci acela este la Finanțele Publice și nu la Primărie”, spune Simona Pop, de la acest serviciu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite