VIDEO - Spectacol de teatru la zeci de metri înălţime, pe faţadele a două hoteluri vecine, la Sibiu (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o mie de persoane au umplut aseară Piaţa Unirii din centrul Sibiului pentru a asista la spectacolul "Vertical", al companiei Xtrem.

CITEŞTE ŞI:

Teatru în cordelină, pe acoperişurile a două hoteluri, la Festivalul de la Sibiu

Semafoare inteligente în cea mai aglomerată intersecţie din Sibiu

Cele mai tari evenimente ale zilei în Festivalul de Teatru de la Sibiu

Deşi sibienii au avut de unde alege în perioada acesta, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu desfăşurând-se în ultimele şapte zile aproape 300 de evenimente, teatru, spectacole şi concerte, reprezentaţia celor de la Xtrem a fost foarte aşteptată. Zeci de oameni s-au adunat să vadă numai repetiţiile pentru spectacol.



O jumătate de oră înainte

Oamenii au început să ajungă în Piaţa Unirii cu aproape o jumătate de oră înainte de spectacol. Ceea ce a atras cel mai mult a fost faptul că sportivii - artişti din cadrul trupei propuneau un spectacol care să îmbine muzica cu elemente de acrobaţie realizate la zeci de metri înălţime, chiar pe faţadele a două hoteluri aflate faţă în faţă.

Corpurile paralele cu solul

image



"Sfidând gravitaţia, acrobaţii dansează la înălţime. Corpurile lor devin paralele cu solul, în vreme ce picioarele se sprijină pe scena improvizată. Trupa îmbină dansul cu acrobaţia şi gimnastica, folosind elemente preluate din sportul extrem. Coregrafia conţine elemente de acrobaţie cu grad mare de dificultate la sol. De această dată, acrobaţiile se desfăşoară la metri deasupra pământului. Faţada clădirii şi corpurile acrobaţilor sunt, în acelaşi timp, ecran de proiecţie pentru o animaţie care susţine spectacolul. Totul are ritm. Muzica întregeşte spectacolul, atât în plan imagistic, cât şi coregrafic", explică Dorel Moiş, regizorul şi coregraful trupei.

image

VIDEO: DAN CLAUDIU BUZDUGAN

Profesionişti

Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, a declarat în conferinţa de presă de deschidere a festivalului că Xtrem este prima trupă românească de spectacole de stradă cu adevărat profesionistă. "Spectacolul nostru nu durează foarte mult, doar 15 - 20 de minute, dar sunt minute foarte intense, se întâmplă foarte multe lucruri în acest timp", mai spune Dorel Moiş.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite