VIDEO Peste o mie de sibieni lăsaţi fără apă în miez de vară GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza restanţelor la apă câteva mii de sibieni din cartierul Broscărie au fost debranşaţi de SC APĂ-CANAL SA. Între sibienii cu datorii şi cei cu taxele la zi stă să izbucnească un conflict ce ar putea degenera.

CITEŞTE ŞI:

Galerie Foto Sibienii fac faţă cu greu caniculei. Vezi ce soluţii au găsit să se răcorească

Apă Canal Sibiu premiată pentru “Implementarea cu Succes a unui Sistem Informatic Performant"

Sute de sibieni din Broscărie şi-au început ieri ziua stând la coadă la apă, la cisterna parcată în faţa blocului nr. 6 pe pe strada Ştefan cel Mare. De la copii mici, aflaţi în vacanţă, până la pensionari, cu toţii se aşează la coadă, înarmaţi cu sticle de plastic şi găleţi colorate. De câteva zile au rămas complet fără apă şi de fiecare dată când merg la bucătărie sau la toaletă trebuie să facă mai întâi un drum cu găleata la cisternă. „Noi de ieri nu avem apă şi deja nu mai suportăm situaţia. Acesta este un cartier foarte populat, sunt 106 familii numai în acest bloc. Uitaţi-vă şi dumneavoastră aici, femeie la 70 şi ceva de ani, care apă cu găleata până la etajul trei. Şi de ce? Uitaţi-vă la afişier, sunt cu toate taxele la zi, nu am nicio restanţă! Ce vină am eu pentru alţii? De ce nu au făcut ca în alte oraşe, să pună sigiliu pe apometre şi să taie la fiecare în parte? Sunt peste 30 de grade afară, să mă scuzaţi, dar nu pot să mă duc la baie fără să merg întâi după apă. Îşi bat joc de noi!”, şi-a vărsat amarul Ioan Moldovan.

image

Click pe imaginile de mai sus pentru o galerie foto

„Dacă dă Dumnezeu şi plouă eu îmi dau cuvântul că ies în chiloţi în faţa blocului cu Rexona în mână şi aici fac duş!”, spune şi Dan Presecan, alt locatar. În total, sunt trei asociaţii mari de proprietari care au rămas fără apă: CT 1 din Hipodrom, Ansamblul Rezidenţial Opera şi Asociaţia Ştefan Cel Mare 147.

image

Reprezentanţii societăţii Apă-Canal Sibiu spun că nu au altă alternativă şi că i-au somat pe toţi locuitorii zonei respective, în mai multe rânduri, să-şi plătească datoriile. „Nu şi-au achitat facturile la apă. Sunt datorii din luna ianuarie. Au datorii de 98.000 de lei, din care 78.000 de lei sunt mai vechi de 45 de zile. Cu penalităţi de întârziere suma totală depăşeşte valoarea de 130.000 de lei din care au achitat aproximativ 6.500 de lei. Apa a fost tăiată în unele locuri de miercuri, iar la alţii de joi. Să îşi achite datoriile şi vom rebranşa blocurile afectate. În perioada următoare mai urmează şi alte asociaţii care vor fi debranşate de la reţea, tot pentru datorii”, a declarat pentru Adevărul, Mircea Niculescu, director general al societăţii Apă-Canal Sibiu.


Nu suntem răi, dar de ce să suferim noi pentru nepăsarea altora?” locatar în Broscărie

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite