VIDEO - Târgul de Crăciun din Viena „clonat” la Sibiu (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibienii au mers în număr mare la deschiderea Târgului de Crăciun
Sibienii au mers în număr mare la deschiderea Târgului de Crăciun

Amenajat în stilul târgului de Crăciun de la Viena, târgul de la Sibiu este amplasat în Piaţa Mare din centrul Istoric al Oraşului.

VEZI AICI GALERIE FOTO CU BRADUL DE CRĂCIUN DIN PIAŢA MARE

CITIŢI ŞI:

Au început lucrările pentru amenajarea patinoarului din Piaţa Mare (FOTO)

Se depun dosare pentru vânzarea de produse de sărbători în Centrul Sibiului

Armata de ciocolată a lui Moş Crăciun invadează rafturile magazinelor

Târgul oferă sibienilor şi turiştilor care îi trec pragul, produse specifice Crăciunului, dulciuri tradiţionale în prag de sărbători de iarnă sau ornamente pentru împodobit pomul de Crăciun. Sibienii care s-au încumetat să înfrunte sâmbătă seară frigul de afară pentru a face o plimbare în zona centrală a oraşului au avut la dispoziţie mai multe ingrediente care să îi facă să se simtă cu adevărat ca în prag de sărbători de iarnă. Mulţi au ales să bea o cană de ceai cald, sau un apetisant vin fiert cu scorţişoară. Mirosul de turtă dulce, castanele coapte, gulaşul sau câteva mâncăruri tradiţionale argentiniene, toate servite în căsuţele "vegheate" de bradul înalt de 25 de metri, fac ca atmosfera în centrul Sibiului să fie practic una de vis. O porţie mare de castane costă 10 lei, iar o porţie mare de gulaş fierbinte costă de asemenea tot 10 lei.

Sibienii au mers în număr mare la deschiderea Târgului de Crăciun

„Nu este foarte scump, având în vedere că nu mănânc castane coapte în fiecare zi. Mi-am luat prietena de mână şi am zis să dăm o fugă să vedem cum arată acest târg. Sincer sunt plăcut impresionat. Nu sunt sibian, dar sunt student aici. La mine acasă la Alba Iulia nu am văzut aşa ceva” a povestit Costinaş Andrei, student la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Doar zăpada mai lipseşte acum în centrul fostei capitale culturale europene din 2007, pentru a completa un peisaj demn de invidiat de orice oraş din România.

Ofertă variată
Toate cele 70 de căsuţe sunt ocupate deja de ceva timp, asta în condiţiile în care cei de la Târgul de Crăciun au făcut o selecţie drastică. „Am avut aproximativ 120 de cereri depuse. Criterii au fost printre altele şi faptul că aceşti comercianţi trebuie să vândă produse tradiţionale de Crăciun. Am vrut să fie o ofertă echilibrată” a explicat Andrei Drăgan, manager proiect.

Sibienii au mers în număr mare la deschiderea Târgului de Crăciun

În căsuţele de lemn sunt comercializate, pentru prima dată, produse apicole, produse din sticlă pictată manual, decoraţiuni de brad din sticlă modelată şi pictată manual cu specific de Crăciun, cd-uri cu muzică pentru copii, cd-uri cu muzică de Crăciun şi clasică, jocuri de societate şi cărţi educative, ceramică italienească şi altele.

Program cultural concentrat pe tradiţii
Ediţia din acest an a Târgului de Crăciun din Sibiu a fost deschisă, printr-un concert de colinde susţinut de către Corul Catedralei Mitropolitane din Sibiu. Pe mini-scena montată în vecinătatea muzeului Brukenthal vor urca atât artişti sibieni, cât şi din alte judeţe, iar spectacolele vor avea loc doar în zilele de weekend „Vrem să promovăm formaţiile şi corurile locale ce interpretează muzică specifică sărbătorilor de iarnă.” a mai explicat Andrei Drăgan.

Sibienii au mers în număr mare la deschiderea Târgului de Crăciun

Cine îşi propune să ajungă la Sibiu ca să vadă Târgul de Crăciun, nu trebuie să rateze Festivalul de Datini şi Obiceiuri al Complexului Naţional Muzeal Astra, care are loc între 3 şi 5 decembrie. Târgul de Crăciun este deschis zilnic, între orele 10.00- 21.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite