VIDEO - Consilierii judeţeni ai PDL-ului au votat degeaba împotriva referendumului din 17 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Sibiu a hotărât în şedinţă extraordinară organizarea unui referendum în judeţul Sibiu în data de 17 iulie 2011. Consilierii PDL-ului au votat împotriva referendumului, iar cei ai FDGR, PSD şi PNL au votat pentru organizarea acestuia.

CITIŢI ŞI:

Reorganizarea administrativă a stârnit un val de nemulţumiri la Sibiu

Referendum la Sibiu: sunteţi de acord cu desfiinţarea judeţului dumneavoastră?

Scopul referendumului îl constituie consultarea populaţiei privind desfiinţarea judeţului Sibiu în cadrul unei reforme administrative.

„Întrebarea la care sunt chemaţi cetăţenii să răspundă este: „Sunteţi de acord cu intenţia de modificare a limitelor teritoriale ale judeţului, prin desfiinţarea judeţului Sibiu?”, a explicat Martin Bottesch, preşedinte al CJ Sibiu.

Şedinţă disputată
Preşedintele CJ, Martin Bottesch, a dorit iniţial o amânare cu o săptămână în privinţa luării unei decizii, dar consilierii nu au fost de acord. Cei de la PDL au încercat să îi determine pe ceilalţi consilieri prezenţi ca să nu aprope organizarea referendumului, dar totul a fost în zadar.

Cu 19 voturi pentru şi 9 împotrivă, proiectul pentru aprobarea organizării referendumului a fost adoptat de către CJ Sibiu.

„Reorganizarea României este una greşită şi considerăm că desfiinţarea actualelor judeţe este o greşeală. Asumarea răspunderii Guvernului în acest caz este un mod nedemocratic de a lua o decizie” a spus Martin Bottesch.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite