Universitatea „Lucian Blaga” a majorat taxele de şcolarizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diploma studenţilor sibieni tocmai a devenit puţin mai preţioasă
Diploma studenţilor sibieni tocmai a devenit puţin mai preţioasă

Senatul Universităţii „Lucian Blaga” a aprobat în şedinţa de ieri creşterea taxelor de şcolarizare la majoritatea facultăţilor. Deşi există specializări unde taxa nu a crescut, în cele mai multe cazuri creşeterea este, în medie, de 200 de lei pe facultate.

CITEŞTE ŞI:

Chinezii sunt încântaţi de Sibiu şi trimit tot mai mulţi studenţi în Ardeal

Majoritatea Facultăţilor din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu vor avea taxe de studiu mai mari în anul universitar 2011 – 2012. La Facultatea de Drept spre exemplu, taxa de de studiu a crescut de la 2300 de lei la 2500, în vreme ce studenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice vor trebui să scoată dn buzunar 2300 de lei în loc de 2100 cât era până ieri. Creşteri ale taxelor se mai înregitrează la Facultatea de Teologie, Facultatea de Inginerie, cea de Ştiinţe şi la Facultatea de Medicină. Însă cele mai mari creşteri apărute se găsesc la Facultatea de Litere. Studenţii de la specializările „Arta spectacolului de teatru” şi „Teatrologie şi management cultural” vor plăti şi cu 700 de lei mai mult faţă de cât plăteau până acum. Cum era de aşteptat, reacţiile studenţilor nu au întârzâiat să apară. „Ei se gândesc numai la banii pe care îi încasează în total de la noi, dar nu au pic de compasiune, înţelegere, nu văd că toate se scumpesc, de la cartofi la benzină, şi salariile sunt aceleaşi sau mai mici. Sunt foarte dezamăgit de această veste”, a declarat Mihai Dinculescu, student la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna”.

Explicaţiile universităţii   

Reprezentanţii Universităţii “Lucian Blaga” motivează majorarea taxelor de studiu prin realizarea unui volum minim de investiţii necesar bunei funcţionări a instituţiei. “Dat fiind faptul că taxele de şcolarizare trebuie să asigure, un minim fond de investiţii, adică asigurarea materialelor necesare funcţionării laboratoarelor, dotarea acestora cu echipamente şi întreţinerea sălilor de curs, în cuantumul taxelor de şcolarizare practicate de ULBS au survenit modificări minore faţă de anul precedent. Totodată există şi specializări la care taxa de şcolarizare nu a fost deloc modificată, considerându-se că suma practicată în prezent este suficientă pentru a acoperi cheltuielile de şcolarizare”, a declarat Alexandra Todoran, purtătorul de cuvânt al ULBS. Ultima majorare a taxelor de studiu la ULBS a avut loc în vara anului trecut.

Topul celor mai mari taxe

Cele mai mari taxe de şcolarizare în anul universitar următor vor fi plătite de studenţii Facultăţii de Medicină – specializarea farmacie – 6.500 de lei, urmaţi de studenţii Facultăţii de Litere – specializarea arta spectacolului – 4500 de lei şi studenţii Facultăţii de Ştiinţe Agricole şi Industrie Alimentară – specializarea ingineria produselor agricole – 3.000 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite