UPDATE VIDEO Tigroaica ce a fugit de la Grădina Zoologică din Dumbrava Sibiului a fost împuşcată în cap GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tigrul evadat de la Grădina Zoologică Sibiu a fost împuşcat mortal
Tigrul evadat de la Grădina Zoologică Sibiu a fost împuşcat mortal

Un tigru a evadat marţi dimineaţă de la Grădina Zoologică din Sibiu. Un îngrijitor a mers în jurul orei 9.30 pentru a face curăţenie în cuşcă şi a uitat uşa deschisă din neglijenţă. Tigroaica, în vârstă de 14 ani, a fost împuşcată în cap după aproximativ două ore de la evadarea din grădina zoologică.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Bărbatul sfâşiat de un tigru la Zoo a fost externat

Asociaţiile pentru protecţia animalelor condamnă decizia de împuşcare a tigrului evadat de la Zoo din Sibiu

Uciderea tigroaicei în vârstă de 14 ani, de la Grădina Zoologică din Sibiu, după ce aceasta a ieşit din cuşca în care era ţinută, datorită unei neglijenţe a unui angajat ce a lăsat uşa deschisă după ce  a făcut curăţenie înăuntru, a stârnit valuri de nemulţumire atât în rândul sibienilor cât şi la asociaţiile pentru protecţia animalelor.

CITEŞTE AICI REACŢIA IUBITORILOR DE ANIMALE

Update - ora 12.50

Veterinarul Grădinii Zoologice a explicat faptul că tigroaica a fost împuşcată mortal pentru că tranchilizantul nu a avut efectul scontat. Animalul a devenit agresiv după ce a fost împuşcat cu puşca tranchilizantă şi a sărit către vânător, iar acesta a fost nevoit să folosească arma letală, trăgându-i un glonte în cap.

Tigrul evadat de la Grădina Zoologică Sibiu a fost împuşcat mortal

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Update - ora 12.39

Tigrul a fost împuşcat de către autorităţi. "Animalul devenise prea periculos şi a fost împuşcat undeva în zona de la ieşirea din Sibiu spre Poplaca", spune Mirela Gligore, de la Primăria Sibiu

Update - ora 12.01

Primăria confirmă faptul că e vorba de o neglijenţă a unui angajat şi că tigrul nu a fost încă prins.

"În jurul orei 9.30 am fost anunţaţi de la Grădina Zoologică că datorită neglijenţei îngrijitorului (a fugit) care a făcut curăţenie în cuşcă şi a lăsat uşa ţarcului deschisă, a fugit un animal.Tigrul a fost reperat şi încercăm să îl împuşcăm cu puşca tranchilizantă. Din păcate avem doar o singură puşcă tranchilizantă autorizată, adusă de la Cisnădie şi acum mai facem rost de încă una. O să vină şi doi specialişti de la deva ca să ajute să prindem animalul", a spus viceprimarul Astrid Fodor.

Update ora 11.40

După ce Primăria a anunţat că tigrul nu a ieşit din arealul grădinii Zoologice, cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au anunţat oficial că cei de la Poliţia Locală i-au anunţat că "IPJ Sibiu a localizat tigrul lângă sediul Jandarmeriei Sibiu".

Update - ora 11.05

Tigroaica a fost localizată în perimetrul Grădinii Zoologice. "Este într-o zonă în care gardul are aproape 2 metri înălţime. Nu va fi tranchilizată şi va fi dusă înapoi în cuşcă cu ajutorul celor care au participat la această acţiune", spune Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.

A evadat din cuşcă

Zeci de poliţişti locali, vântori şi angajaţi de la ZOO caută de zor după tigrul fugit din cuşcă.

Acesta a fost localizat în apropiere de Muzeul în Aer Liber din Sibiu, în arealul Grădinii Zoologice.

Autorităţile cer populaţiei din cartierul sibian Valea Aurie să nu iasă din case până ce tigrul nu va fi oficial prins şi dus înapoi la Zoo.

"Deocamdată nu ştim împrejurările în care acesta a evadat din cuşcă", spune Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite