Un sibian, locul 3 în lume la robotică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Marian a obţinut locul trei ca Concursul Mondial de Robotică ROBOCUP, desfăşurat în Singapore la finalul lunii trecute.

CITEŞTE ŞI:

Războiul roboţilor începe mâine la Sibiu (VIDEO)

VIDEO - Roboţii sibieni vor să cucerească lumea

Sebastian Marian a fost singurul reprezentant al României la ROBOCUP, performanţa lui fiind cu atât mai mare cu cât s-a întrecut cu reprezentanţi ai unor ţări care investesc enorm în cercetare şi robotică. Desfaşurat la Singapore, concursul a adunat participanţi din peste 40 de ţări care s-au întrecut în cele 15 ligi ale concursului robotilor RoboCup. România, prin Sebastian Marian, împreună cu echipa lui Oxsy, s-a plasat pe locul 3 la Simulation League concurând alături de echipe puternice cum ar fi cele din Japonia, China, Brazilia, Germania. Acest loc îi asigură califcarea la campionatul de anul viitor ce se va desfăşura la Istanbul.

Mulţumit dar nu încântat

“Eu m-am aşteptat la un pic mai mult anul acesta. Am avut chiar două şanse să intru în finală, dar am ratat în faţa celor mai bune echipe din competiţie. Sunt mulţumit de locul trei dar parcă entuziasmul a fost mai mare anul trecut, când iarăşi am urcat pe podium. Este totuşi mare lucru, zic eu, au fost acolo zeci de universităţi de prestigiu din toată lumea prezente iar eu am fost singur”, a declarat Sebastian Marian. Mai mult decât atât, clasarea pe podium îi oferă sibianului posibilitatea de a porni în competiţia de anul viitor ca şi cap de serie în tragerea la sorţi.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite