Un olandez a devenit cetăţean de onoare al Mediaşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gijsbertus Kuiper, primarul din Skarsterlân
Gijsbertus Kuiper, primarul din Skarsterlân

Gijsbertus Kuiper a devenit începând de ieri cetăţean de onoare ai municipiului Mediaş. Consilierii locali medieşeni au votat în cadrul şedinţei extraordinare acordarea titlului de cetăţean de onoare primarului olandez ca o recunoaştere a contribuţiei aduse la creşterea prestigiului municipiului de pe Târnava Mare.

CITEŞTE ŞI:

Primarul Mediaşului munceşte gratis duminica, la nunţi

Parcare nouă în municipiul Mediaş

În calitatea sa de primar al municipalităţii Skarsterlân, Kuiper Gijsbertus Jan a fost ambasadorul  înfrăţirii între două municipalităţi. Înfrăţirea dintre municipiul de pe Târnava Mare şi localitatea olandeză Joure datează de 16 ani, perioadă în care s-au  derulat o serie de proiecte în domeniul social, managementului deşeurilor, economic, şi al administraţiei publice locale.

Înfrăţirea dintre Mediaş şi Joure s-a materializat, pe lângă derularea unor schimburi anuale de experienţă şi prin acordarea de sprijin financiar în domeniul asistenţei sociale şi al managementului deşeurilor. Concret în domeniul social s-a acordat sprijin amenajării Unităţii de Asistenţă Medico-Socială, s-au realizat stagii de pregătire a angajaţilor Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş şi  s-a dotat spălătoria Spitalului municipal Mediaş. În ceea ce priveşte domeniul managementul deşeurilor s-a acordat sprijin financiar în implementarea proiectului “Colectare selectivă şi transfer a deşeurilor menajere solide în Mediaş”, totodată Mediaşul fiind dotat de către administraţia olandeză cu trei autospeciale gunoiere.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite