Un brad din Sibiu în concursul „Arborele anului în România"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copac din judeţul Sibiu participă la competiţia „Arborele anului", derulată în premieră în România de către Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc.

CITIŢI ŞI:

Cel mai bun solist de Taiko din Japonia susţine un concert la Sibiu

Muzeul Brukenthal este în pragul falimentului

Teatrul „Radu Stanca” revine cu trei premiere de toamnă

Un juriu naţional format din jurnalişti, activişti de mediu, botanişti sau specialişti silvici au ales, din cei 87 de arbori înscrişi, un număr de 12 finalişti, care au acces în faza superioră a competiţiei. Finaliştii competiţiei sunt patru stejari, trei tei şi câte un platan, un brad, un fag, un păr şi un nuc, din judeţele Harghita, Gorj, Iaşi, Arad, Satu Mare, Brăila, Mureş, Sibiu, Cluj şi Prahova.

Printre copacii aleşi de juriu pentru faza finală a concursului se numără Teiul lui Eminescu din Iaşi, teiul din localitatea harghiteană Inlăceni în care sătenii au prins clopotul bisericii atunci când lăcaşul de cult a fost ars, dar şi stejarul regelui din Pecica şi un brad judeţul Sibiu.

Timp de 50 de zile, oricine va putea să-şi exprime votul online pentru arborele preferat pe arboreleanului.ro. Câştigător va fi desemnat acel arbore care va întruni cel mai mare număr de voturi până în data de 31 octombrie.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite