Ultimatum pentru finalizarea lucrărilor pe DJ 106

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean vrea ca drumul dintre Sibiu şi Agnita să fie gata pe 31 august, pe tronsonul Dealul Dăii – Agnita. Ultimul raport legat de stadiul actual al lucrărilor făcut de consultantul tehnic apreciază că acestea se pot încadra în termenul stabilit.

CITIŢI ŞI:

Asistenţă tehnică de peste 1 milion de euro la autostrada Sibiu - Orăştie

Au început lucrările pe Valea Oltului. Patru luni de trafic îngreunat!

Dacă acum o lună doar se vehicula ca termen de finalizare a lucrărilor la DJ 106, ca finalul lunii august şi începutul lunii decembrie pentru consolidările din Dealul Dăii, ultima consultanţă tehnică finalizată la finele săptămânii trecute, bate în cuie cel puţin primul termen. Raportul de specialitate făcut de SC Beta-Cops SRL, la cererea expresă a consilierilor judeţeni, legat de lucrările efectuate de către consorţiul de firme Comtram – DPC – Construcţii şi Con-A, va încinge spiritele la şedinţa ordinară de joi a CJ Sibiu.

Conform concluziilor raportului, noile termene de finalizare a lucrărilor au fost din nou modificate. „La această dată consultanţa apreciază că lucrările de modernizare a DJ 106, km 10+500 până la km 56+145, pot fi terminate la 31 august 2011. Volum mai mare de lucrări rămase de executat în prezent, au rămas la capitolele parcări, acostamente, staţii de autobuz, semnalizare şi intersecţii”, se arată în raportul celor de la Beta Cops SRL.

Un aspect deosebit de important legat de acest drum este legat de faptul că după modernizare acesta va fi încadrat ca drum de categoria patru, cu viteză maximă de 60 de km/oră şi cu sarcină maximă de 7,5 tone. Legat de consolidările care se fac în dealul Dăii, raportul spune că lucrările ce sunt efectuate aici de către SC Drumserv SA şi SC Geosond SA, termenele de execuţie vor fi acum 21 decembrie, faţă de 14 decembrie cum se apreciase luna trecută. „Termenul de implementare al întregului proiect este 23 iulie 2012” se mai arată în raportul care va fi studiat şi de consilerii judeţeni în aceste zile.
 
Întârzieri serioase la acostamente
Stadiul fizic al lucrărilor la ora actuală redat în raport, arată că sunt probleme serioase în privinţa acostamentelor drumului. „Sunt restanţe la execuţia acostamentelor de balast. Este vorba de circa 15 kilometri de drum pe ambele părţi. Mai sunt de executat circa 20 de podeţe la intrarea pe stânga în comuna Nocrich, circa 6 kilometri de şanţuri simple”, se mai arată în concluziile raportului.

Din cele 15 staţii de autobuz de pe întreg traseul, nu este finalizată nici măcar una, dar 75 la sută din cele şase intersecţii sunt amenajate. La Nocrich şi Alţâna urmează si fie turnate trotuare de beton în zonele în care acesta nu există. Legat de panourile de semnalizare, acestea au fost comnadate, dar nu au fost montate, iar marcajul drumului nu a fost nici el executat, urmând a fi aplicat în ultimele zile cu vopsea de culoare albă.

 „Acostamentele nu au fost bine gândite la acest drum. Sper să îl termine măcar acum la timp” – Crucean Marius, primar Agnita

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite