Udrea a venit la Sibiu să semneze un contract de trei milioane de euro pentru acoperişul Bisericii Evanghelice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul a fost semnat aseară la hotelul Hilton
Contractul a fost semnat aseară la hotelul Hilton

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului va participa vineri la Sibiu la semnarea a două noi contracte de finanţare nerambursabilă, cu o valoare totală de 34,5 milioane lei.

CITIŢI ŞI:

Panouri solare de 3,2 milioane lei în patru instituții ale CJ Sibiu

Drumul Jina – Şugag va fi gata în iulie 2011

Semnarea contractelor de finanţare a avut loc aseară în prezenţa lui Simion Creţu, director general ADR Centru, a ministrului Elena Udrea precum şi a beneficiarilor acestor proiecte. Primul proiect se numește „Conservarea, protejarea şi punerea în valoare a monumentului patrimoniu naţional Biserica Evanghelică CA Sibiu prin restaurarea acoperişului clădirii”, beneficiar fiind Parohia Evanghelică din Sibiu.

Valoarea totală a proiectului este de 12.442.166,11 lei, din care 9.615.095,65 lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată. Perioada de implementare a proiectului este de 40 luni, obiectivul acestuia fiind restaurarea clădirii Bisericii Evanghelice CA Sibiu, simbol al cetății medievale, în vederea conservării identităţii culturale şi istorice a oraşului şi pentru promovarea diversităţii culturale sibiene.

Cel de-al doilea proiect care a fost semnat ieri, a fost depus spre finanţare de către Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice din România și se numește ”Tezaure Fortificate Redescoperite – Dezvoltarea durabilă a Regiunii Centru prin punerea în valoare a potențialului turistic al rețelei de biserici fortificate săsești din Transilvania”.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite