Panouri solare de 3,2 milioane lei în patru instituții ale CJ Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri s-a semnat contractul de finanţare între Consiliul Judeţean Sibiu şi Administraţia Fondului de Mediu.

CITIȚI ȘI:

Apă caldă menajeră de la panouri solare,în instituţiile Consiliului Judeţean Sibiu

Prefectul de Sibiu vede curse de maşini pe şantierul centurii ocolitoare

Lucrările de la sala de 1.600.000 de euro de la CJ Sibiu,în întârziere

Contractul finanțează proiectul „Utilizarea energiei solare pentru prepararea apei calde menajere în instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Sibiu” - Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda,  Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Tineri  cu Handicap Tălmaciu, Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Tălmaciu şi Unitatea de asistenţă medico – socială Sălişte.

”Valoarea totală a proiectului fără TVA, este de 3,2 milioane de lei, din care contribuţia totală a Consiliului Judeţean Sibiu este de 930.000 de lei, iar finanţarea nerambursabilă de la AFM este de 2,24 milioane de lei. Termen de finalizare pentru cele 4 locaţii este ultima lună din luna iulie a anului viitor”, a explicat președintele CJ Sibiu, Martin Bottesch.

Peste 70 de panouri la Psihiatrie
Președintele CJ-ului a declarat miercuri că montarea panourilor solare va contribui la reducerea facturii energetice a celor 4 instituţii, având un grad de utilizare de 98 la sută şi o eficienţă medie anuală de 59 – 61 la sută. ”Panourile solare vor fi executate cu tuburi vidate, lichid solar, schimătoare de căldură cu plăci, vase de stocare şi sistemul de racordare la instalaţiile existente de producere  a apei calde menajere”, a declarat Bottesch.

Economie importantă de bani
Economia cu cheltuiala la energie electrică estimată de Consiliul Județean în cele patru instituții este destul de importantă. ”La spitalul de psihiatrie ar fi de peste 96.000 de lei pe an, la Centrul pentru tineri cu handicap Tălmaciu de aproximativ 42.000 de lei pe an, la Centrul pentru persoane cu handicap Tălmaciu de 30.000 de lei pe an și la Săliște de 32.000 de lei pe an” a mai spus Bottesch. Amortizarea investițiilor este estimată la 15-19 ani.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite