Trei milioane de euro costă reparaţiile pentru viaductele din Gara Mică şi Broscărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a decis să bage în reparaţii capitale două din cele trei viaducte din Sibiu. Viaductul de la ieşirea spre Mediaş şi cel care face legătura între oraş şi cartierul Broscărie către Agnita vor “înghiţi” peste 3 milioane de euro pentru reparaţii.

CITIŢI ŞI:

Carabulea a pierdut procesul pentru sediul Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu (UPDATE)

Mall în centrul Sibiului la fosta fabrică de bere

Parcarea de la Teatru închisă pentru Festivalul de Teatru

Calvarul locuitorilor din zona viaductului din Gara Mică pare în sfârşit să se apropie de final. Sesizările făcute în repetate rânduri de Adevărul de Seară au culminat cu petiţia depusă în urmă cu aproximativ jumătate de an de către zeci de proprietari de imobile în zona viaductului. Atunci oamenii au sesizat faptul că au apărut fisuri în zidurile caselor din cauza trepidaţiilor la podul construit în anul 1977.

Mai mult bucăţi de beton s-au desprins din viaduct. „De la trei console de piloni au căzut în repetate rânduri bucăţi din ele. Trecem cu frică pe sub pod” a povestit Gogâldea Dorin, unul din semnatarii petiţiei. „Edilul şef al Sibiului a replicat la finele anului trecut, spunând că „viaductul va fi reparat”. Între timp s-a efectuat un studiu de fezabilitate, iar acum s-a ajuns în faza în care se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru începerea reparaţiilor. Studiul SF efectuat de către SC Beta Cops SRL, arată că pentru reparaţiile viaductului din Gara Mică nunt necesare investiţii de aproximativ 6,8 milioane lei, fără TVA.

„Datorită vechimii şi traficului intens pe acest viaduct, au apărut o serie de degradări care impun lucrări de reparaţii şi consolidări. Cele mai periculoase degradări apar la stâlpii verticali ai pilelor, care prezintă crăpături şi fisuri verticale pe aproape întreaga înălţime. De asemenea rosturile de dilataţie sunt distruse în totalitate , iar asfaltul de pe pod este burduşit şi vălurit” se arată în studiul făcut de primărie.

Reparaţii şi în Vasile Aaron
Un studiu similar s-a efectuat şi la viaductul de peste calea ferată din zona Ştefan cel Mare – Broscărie. Podul care face legătura între cartierele Vasile Aaron şi Broscărie va intra şi el în reparaţii capitale. În acest caz investiţia este de aproximativ 3,8 milioane de lei, fără tva.

„Parapeţii sunt deformaţi şi ruginiţi”, este doar una din concluziile studiului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite