Training la Sibiu pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare şi Incluziune Socială în Regiunea Centru (STP Centru), structură în cadrul Universităţii Româno-Germane din Sibiu, a organizat în perioada 17-18 februarie 2011, la Târgu Mureş, a doua sesiune de training cu tema Implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene: Management financiar-contabil și achiziții publice. Sesiunea anterioară, cu aceeaşi temă, s-a or

CITIŢI ŞI:

László Borbély vine la Sibiu să se vadă cu primarul Iohannis

La Sibiu, universităţile au dat absolvenţilor 60.000 de euro. Apoi i-au luat înapoi

Sute de studenţi pierd sesiunea, din cauza taxelor neplătite

Aceste acţiuni sunt derulate în cadrul proiectului Înfiinţarea Secretariatului Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare şi Incluziune Socială în Regiunea Centru, implementat de Universitatea Româno-Germană din Sibiu şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Training-ul s-a adresat organizaţiilor membre ale Pactului Regional pentru Ocupare şi Incluziune Socială în Regiunea Centru şi în special personalului cu sarcini şi responsabilităţi în achiziţii şi managementul financiar al proiectelor.

„Instituţiile publice, organizaţiile neguvernamentale şi firmele din România pot beneficia de miliarde de euro pentru derularea de proiecte care să rezolve diversele probleme cu care se confruntă societatea. Cunoaşterea şi utilizarea tehnicilor de management financiar-contabil sunt esenţiale pentru ca organizaţiile să aibă capacitatea de a cheltui aceşti bani, respectând în acelaşi timp şi rigorile impuse de finanţatori şi lege. Managementul financiar al proiectului, ca element component al managementului proiectului, serveşte drept ghid – de la prima activitate şi până la sfârşitul proiectului – pentru îndeplinirea obiectivelor de performanţă”, susţine prof.univ.dr. Hortensia Gorski, managerul proiectului şi rector al Universităţii Româno-Germane din Sibiu.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor, în agenda sesiunii de instruire au fost incluse teme de mare interes, printre care: organizarea contabilităţii aferente proiectului; aspecte fiscale privind operaţiunile finanţate din fonduri europene; proceduri de achiziţii conform legislaţiei naţionale şi instrucţiunilor Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane; prezentarea bazei de date cu fondurile structurale şi alte tipuri de fonduri şi a newsletterului electronic elaborate de STP Centru şi disponibile în format electronic pe www.stpcentru.ro, la secţiunea Finanţări.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite