Topul facultăţilor sibiene în viziunea studenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Universităţii “Lucian Blaga” a distribuit chestionare studenţilor pentru a afla părerea lor despre facultăţile în care învaţă.Studenţii laudă facultăţi precum cea de Istorie sau cea de Litere şi le critică pe cele de Ştiinţe Politice sau Ştiinţe Economice.

CITEŞTE ŞI:

Studenţii sibieni de la actorie au fost premiaţi în Croaţia

ULBS vrea să educe 100 de studenţi cu dizabilităţi

Senatul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu a dezbătut în şedinţa desfăşurată ieri şi Raportul privind starea universităţii sibiene pe anul 2011. Unul dintre cele mai interesante puncte ale acestui raport vizează calitatea învăţământului superior sibian şi ia în calcul inclusiv părerile studenţilor sibieni.“În scopul îmbunătăţirii procesului de evaluare a calităţii educaţiei din cadrul universităţii, Biroul Senatului ULBS a aprobat în unanimitate constituirea unei echipe interdisciplinare care să elaboreze noi chestionare de evaluare cu itemuri şi obiective specifice - care să permită trecerea de la o analiză cantitativă la o analiză calitativă precum şi realizarea unor corelaţii între diferitele chestionare, precum şi informatizarea totală a activităţii de evaluare a calităţii educaţiei la nivelul ULBS, respectiv achiziţionarea unui sistem informatic specific acestui gen de activitate şi implementarea lui la nivelul ULBS” se arată în raportul privind starea universităţii sibiene pe 2011.

Chestionarele aplicate studenţilor urmăresc aspecte precum dotările existente în laboratoare, calitatea activităţilor studenţeşti sau chiar calitatea predării şi a suporturilor de curs. În baza răspunsurilor oferite de studenţi, note bune au obţinut facultăţile de Istorie, de Litere şi Facultatea de Teologie, în vreme ce note slabe din partea studenţilor au obţinut facultăţile Ştiinţe Politice şi relaţii internaţionale, de Jurnalistică şi de Ştiinţe Economice. „Consider că aceste chestionare reflectă corect realitatea. Cum am putea lăuda profesorii dacă ei nu vin la cursuri. Am avut profesori pe care în primul semestrui i-am văzut de două ori”, spune Mihai Stoica, student în anul III. „Noi de trei ani aplicăm aceste chestionare, anul acesta fiind prima oară când le-am aplicat în sistem electronic. În baza rezultatelor obinute fiecare facultate în parte îşi întocmeşte un plan de măsuri pentru anul universitar viitor pentru îmbunătăţirea activităţii”, explică prof. Carmen Simion, directorul Departamentului pentru Asigurarea Calităţii în ULBS. Rezultatele obţinute până acum sunt parţiale, ele urmând a fi coroborate cu cele de pe semestrul al II-lea.

„Deşi se vorbeşte de câţiva ani nu se merge încă pe criterii de salarizare diferenţiată, în funcţie de performanţe”, prof. Carmen Simion, director Departamentul pentru Asigurarea Calităţii

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite