Tineri cu lumânări aprinse, în Piaţa Mare a Sibiului, au spus nu eutanasierii câinilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Animal Life a organizat ieri seară, între 18:50 şi 19:00, un flashmob împotriva intenţiei de a se adopta eutanasia, încarcerarea sau lăsarea la latitudinea primăriilor opţiunea pentru metoda de gestionare a câinilor comunitari.

CITIŢI ŞI

Sibiul exportă, din nou, câini în Germania

Nici măcar o zi fără un sibian muşcat de câinii de pe străzi

În jur de 50 de sibieni au luat parte la flash-mob-ul de aseară, din Piaţa Mare. Majoritatea tineri, aceştia au aprins o lumânare, au stat câteva minute, după care s-au împrăştiat care încotro.

Din 2001-2008 s-au cheltuit 9 miloane de euro şi s-au omorât 144.339 câini, dar banii şi această soluţie tot nu au rezolvat problema. Raportul eutanasie/sterilizare este de 62 Euro/15 Euro. Sibiul, din fericire, a conştientizat problema, şi sterilizările se efectuează gratuit.
 
Conform organizatorilor, legea care va fi votată este neclară şi lasă loc liber abuzurilor împotriva cărora  se va milita şi în Piaţa Mare din Sibiu. După adoptarea legii, ONG-urilor nu le va fi permis să asiste la eutanasie sau prindere, nu se precizează metoda de ucidere, nu este menţionat ce se întâmplă cu câinii sterilizati care nu sunt agresivi sau bolnavi, iar criteriile şi persoanele care stabilesc agresivitatea şi potenţialul de recuperare al câinilor nu sunt clar detaliate.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite