Taxe mai mari şi locuri insuficiente, în căminele sibiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 500 de studenţi vor rămâne anul acesta pe dinafară. Norocoşii care au prins unul din locurile oferite de căminele Universităţii vor plăti lunar cu 10 sau 15 lei mai mult pentru fiecare cameră, după ce Senatul Universităţii a aprobat ieri majorarea tarifelor de cazare

CITIŢI ŞI

Peste 1.200 de locuri au rămas neocupate,în facultăţile sibiene

Potrivit reprezentanţilor universităţii sibiene, 2.500 de tineri şi-au depus anul acesta o cerere pentru unul din cele 2.000 de locuri disponibile în căminele din oraş. În funcţie de locul pentru care au optat, norocoşii vor scoate din buzunare sume care variază între 125 şi 550 de lei, lunar.

„ Taxele au fost majorate, în medie cu sume între 10 şi 15 lei. Am reuşit să soluţionăm aproximativ 2.000 din cele 2.500 de cereri deuse pentru un loc, dar cu siguranţă numărul celor care vor solicita cazare va creşte considerabil în data de 4 octombrie, în ziua redistribuirilor. Atunci ne aşteptăm să vină toţi studenţii care au avut restanţe şi ale căror cereri nu au putut fi luate în consiserare  în prima etapă de repartizare“, ne-a spus Ramona Todericiu, director adjunct al Directiei Generale Administrative, din cadrul ULBS.

Mulţumiţi de condiţii
Tinerii care au prins unul dintre locuri se declară extreme de mulţumiţi de condiţiile din căminele sibiene şi spun că pe care le plătesc sunt  mai mult decât rezonabile, pentru condiţiile de care beneficiază.

„ Sunt extrem de bucuroasă că am reuşit să prind un loc în cămin şi anul acesta. O să stau în căminul 4, unde fiecare cameră are baie proprie, avem bucătărie pe etaj, sunt toate condiţiile. Nu mi-aş fi permis să merg în chirie, unde aş fi plătit lunar cel puţin 50 de euro, la care se adăugau şi taxele“, spune Ana Maria Govoreanu, studentă în anul III la Facultatea de Jurnalistică. Tânăra, care este la buget, va plăti lunar 165 de lei pentru locul său în cămin, cu 10 lei mai mult decât anul trecut.

Chiriile, la preţurile de anul trecut
Pentru cei care nu au fost la fel de norocoşi, soluţia o reprezintă închirierea unei garsoniere sau a unui apartament. Porivit experţilor în domeniu, apropierea anului universitar nu a mai dus la majorarea chiriilor, aşa cum se întâmpla până acum.

„ Din cauza problemelor economice, dar şi a faptului că un euro a crescut de la 3,7 la 4,2 lei, proprietarii care nu vor să rămână cu apartamentele goale nu au mai crescut anul acesta chiriile şi sunt chiar dispuşi să negocieze cu clienţii sume în lei“, spune Bogdan Gicu, preşedintele filialei Sibiu a Uniunii Naţionale a Agenţiilor Imobiliare. În funcţie de dotări şi zonă, preţurile încep de la aproximativ 100 de euro.

Noile tarife în căminele sibiene

Cele mai mici taxe, respectiv 125 de lei lunar, vor fi plătite de studenţii de la buget, care se vor caza în căminul Facultăţii de Teologie. La polul opus, cei care doresc să locuiască în căminul-hotel, în camerele cel mult două paturi, vor plăti între 490 şi 550 de lei. Cazările studenţilor sunt programate pentru zilele de 30 septembrie, 1,2 şi 3 octombrie, iar redistribuirea locurilor care vor rămâne neocupate se va face în 4 octombrie.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite