Peste 1.200 de locuri au rămas neocupate, în facultăţile sibiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicina şi Ştiinţele Economice au fost cele mai căutate în acest an, fiind singurele la care s-au ocupat toate locurile scoase la concurs

CITIŢI ŞI

Programul etapelor de cazare în căminele Universităţii "Lucian Blaga"

Facultăţile din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“ au finalizat sesiunea de toamnă  a admiterii pentru studiile de licenţă. Numărul celor interesaţi să studieze la Sibiu nu a crescut însă foarte mult, comparativ cu sesiune de vară, astfel că un sfert dintre locurile scoase la concurs au rămas neocupate.

„ În sesiunea de toamnă, am avut 842 de înscrişi pentru studiile de licenţă. Din totalul celor 4.945 de locuri scoase la concurs, 1.262 au rămas neocupate, la nivelul întregii Universităţi. Toate sunt locuri cu taxă, cele bugetate fiind ocupate în proporţie de 100%. Cifrele ar mai putea suferi mici modificări, după ce se va finalize şi perioada de confirmări“, ne-a spus Alexandra Todoran, purtător de cuvânt al ULBS.

În ciuda faptului că are cele mai mari taxe, Facultatea de Medicină a fost cea mai căutată anul acesta. Doar în sesiunea de toamnă, pe cele 50 de locuri scoase la concurs s-au înscris nu mai puţin de 207 candidaţi. „ Facultatea de Medicina şi Facultatea de Ştiinţe Economice sunt singurele la care s-au ocupat toate locurile, în urma celor două sesiuni de admitere. Ca număr de candidaţi, cei mai mulţi înscrişi, în toamnă au fost la Inginerie, respectiv 262“, a completat Alexandra Todoran. Facultatea de Inginerie a fost însă cea care a scos la concurs şi cele mai multe locuri, peste 1000, în total.

Comparativ cu anul trecut, numărul locurilor neocupate la Universitatea „Lucian Blaga“ este mai mare cu 250. Şi numărul locurilor scoase la concurs a fost însă ceva mai mare, anul acesta.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite