Târgul slow-food din Dumbrava Sibiului începe mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de produse tradiţionale “Slow Food” ajunge weekend-ul acesta pentru prima oară şi la Sibiu.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO – Saramură și ciorbă de pește în Dumbrava Sibiului

Tocăniţă de viţel cu slănină friptă în Dumbrava Sibiului

Târg de mâncare leneşă în Dumbrava Sibiului

Ideea este una simplă: se iau producători  autoentici, cu mâncăruri ales de la mama lor, şi se aduc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului pentru a fi gustate şi cumpărate de public, pe muzica şi jocul Junilor Sibiului.

“Crearea unei reţele de târguri cu produse tradiţionale în marile oraşe din România se încadrează în liniile obiectivelor propuse de către organiza ia internaţională Slow Food, prin crearea unui mediu economic stabil pentru producătorii mici şi prin educarea consumatorilor în ceea ce priveşte produsele tradiţionale, locale şi sănătoase.

Slow Food a fost fondat în anul 1989 ca o replică la fast food-uri şi viaţa grăbită”, arată reprezentanţii CNM Astra, gazdele târgului. Participanţii la târg vor oferi spre degustare trecătorilor şi vor vinde celor interesaţi atât brânzeturi şi mezeluri tradiţionale cât şi dulceţuri şi gemuri ca la bunica în cămară. Evenimentul va avea loc în Muzeul din Dumbrava Sibiului, începând cu orele 10.00. La el sunt aşteptaţi câteva zeci de producători din zona Sibiului şi din ţară.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite