Taberele şcolare, verificate de inspectorii sanitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei de la Igienă Şcolară au verificat atât cele patru tabere din subordinea Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, cât şi cele două tabere private.

Citiţi şi:

Analize gratuite pentru sibienii muşcaţi de căpuşe

Zeci de tineri au ajuns de la banchet la spital cu toxiinfecţie alimentară


În prima categorie intră centrele de agrement pentru tineret de la Ocna Sibiului, Cisnădioara, Râul Sadului şi Trecătoarea Cerbilor-Păltiniş, iar în cea de-a doua, taberele de la Nou Săsesc şi de pe Valea Lotrioarei. „În ultimele două săptămâni am avut un control tematic la aceste tabere. În urma acestui control, nu am constatat deficienţe majore”, explică medicul Adela Morar, director executiv adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, toate taberele au autorizaţie sanitară de funcţionare şi, în caz de nevoie, poate fi asigurată asistenţa medicală. Inspectorii DSP au constatat şi o serie de deficienţe, pentru care s-au făcut recomandări de remediere. Astfel, la Trecătoarea Cerbilor curtea era neîmprejmmuită, platforma de reziduri menajere amenajată necorespunzător iar vesela, parţial degradată. La Ocna Sibiului nu toate meniurile aveau aprobare zilnică şi o parte din personalul din blocul alimentar nu purta echipament de protecţie iar la Nou Săsesc nu exista spălător în sala de mese.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite